Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 06, 2012

Loonse kritiek op info afval Chemie-Pack

KAATSHEUVEL - De opslag van afval van Chemie-Pack bij stortplaats de Spinder in Tilburg blijft de gemoederen in Loon op Zand bezighouden.

De kritiek van de politiek richt zich nu op de communicatie.

 De provincie, gemeente Tilburg en afvalverwerkingsbedrijf Attero hadden de gemeente Loon op Zand veel meer bij die plannen moeten betrekken, vinden de partijen. "Wij vinden dat het college op z'n minst zijn ongenoegen daarover moet uiten", zo stelt gemeenteraadslid Peter Flohr (Pro3). "Als die informatie wel op tijd was gegeven, had de gemeente ook tijdig haar inwoners daarover kunnen informeren."

De gemeenteraad in Loon op Zand heeft onlangs om opheldering gevraagd over de opslag van afval dat is achtergebleven na het blussen van de verwoestende brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, januari vorig jaar. Dat afval (zo'n 5000 ton) wordt verwerkt bij stortplaats de Spinder in Tilburg, op de grens met Loon op Zand. Het is de enige locatie in Brabant waar zo'n afvalstroom mag worden opgeslagen. De Loonse partijen wilden weten wat de risico's voor volksgezondheid en natuur zijn. Burgemeester Wim Luij- endijk heeft naar aanleiding van die vragen informatie ingewonnen bij de provincie en gemeente Tilburg.
De vergunning voor die afvalverwerking bleek al verleend door de provincie en het eerste afval was in mei aangevoerd.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home