Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 01, 2012

Parkeeroverlast Efteling met boetes bestreden

KAATSHEUVEL – Het foutparkeren door bezoekers van attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel wordt strenger aangepakt.

De boa’s ( buitengewoon opspo­ringsambtenaren) van de gemeen­te Loon op Zand gaan extra contro­leren in de straten waar een par­keervergunning verplicht is ge­steld.
De gemeente Loon op Zand breidt het aantal uren van de boa’s uit om meer toezicht te kunnen hou­den. Ook in het centrum van Kaatsheuvel komen extra contro­les op foutparkeren. De boa’s heb­ben ook de bevoegdheid bonnen uit te schrijven.

De opsporingsambtenaren voeren
nu met name controles uit op ( zwerf) afval en hondenoverlast. Voortaan gaan ze ook toezien op parkeeroverlast.

Het aantal uren van de boa’s wordt daarvoor uitgebreid van 26 naar 40 uur per week. Speciale aan­dacht is er voor het parkeren in de wijken nabij de Efteling en het cen­trum van Kaatsheuvel. „Daar ko­men namelijk de meeste klachten vandaan”, legt de woordvoerster van de gemeente Loon op Zand uit.

De politiek dringt al langer aan op extra controles in de omgeving van attractiepark de Efteling. De gemeente Loon op Zand werkt in een aantal straten al een lange tijd met parkeervergunningen, zodat de buurt niet langer vol staat met auto’s van bezoekers van het attrac­tiepark, die gratis hun auto kwijt willen.

Wie zonder vergunning zijn wa­gen toch in dat gebied zet riskeert een bekeuring van 85 euro. Toch wordt er nogal eens fout gepar­keerd.