Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 29, 2012

Kaatsheuvelnaren opgepakt voor geweld bij RKC

KAATSHEUVEL - De politie heeft dinsdagmorgen 2 Kaatsheuvelnaren van 25 en 26 jaar opgepakt voor de ongeregeldheden na de wedstrijd RKC - FC Utrecht.

Daarvoor zijn verder vijf Waalwijkers (21, 21, 24, 26, 28 jaar) en een 20-jarige man uit Vlijmen opgepakt. Zij zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en zijn in verzekering gesteld. Naar verwachting volgen er de komende dagen nog meer arrestaties, aldus de politie.

De politie moest zaterdagavond 21 april in actie komen tegen supporters van RKC Waalwijk. De wedstrijd werd met 0-2 in het voordeel beslist van FC Utrecht. Nog voor het eindsignaal kwam het in het stadion tot ongeregeldheden. De stewards van de thuisclub grepen daarbij in. Diverse RKC aanhangers zochten de confrontatie op met de aanhang van FC Utrecht. Buiten het stadion moest de politie in actie komen om RKC aanhangers tegen te houden en een confrontatie te voorkomen.
Op basis van de camerabeelden werd in overleg met de officier van justitie een opsporingsonderzoek ingesteld.
Tot op heden heeft er niemand aangifte gedaan van het geweld. Voetbalclub RKC Waalwijk heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen inmiddels zelf sancties ingesteld.