Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 26, 2012

Zevende klapstoelenconcert


Op woensdag 6 juni is het weer zo ver, dan organiseert Stichting STERK voor de zevende keer het klapstoelenconcert op het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel.  Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Pak daarom woensdag 6 juni de fiets, de brommer, scootmobiel of de benenwagen en kom samen met vrienden en kennissen genieten van een leuke avond. Neem voor de zekerheid wel uw eigen klapstoel mee, want het aantal stoelen is beperkt.

Het eerste klapstoelenconcert was een spontane actie om op een positieve manier aandacht te vragen voor de St. Jozefkerk die destijds gesloopt zou worden. Uit deze bedreiging is inmiddels een mooie traditie voortgekomen waaraan de plaatselijke muziek- en dansverenigingen, maar ook vele andere vrijwilligers  graag hun steentje bijdragen. Daarom is het thema van dit jaar dan ook ‘met elkaar, voor elkaar’.

‘Het klapstoelenconcert is elk jaar weer een vrolijke aangelegenheid, heerlijk met zijn allen zitten op het prachtige Wilhelminaplein, jong en oud door en met elkaar. Samen genieten van  muziek en dans in een prachtige omgeving met als decor een bijzonder monument. De vrijwilligers bouwen de tenten op en de dansvloer wordt aangelegd. Met het klapstoelenconcert bieden we een mooi podium voor de lokale verenigingen. Maar tegelijkertijd hebben we deze verenigingen ook keihard nodig om aandacht te blijven vragen voor onze St. Jozef.’ Aan het woord is Lilian Grootswagers, voorzitter van Stichting Sterk. ‘Inmiddels is de kerk een Topmonument en directe sloop is hierdoor van de baan.  
Maar tegelijk staat de kerk wel leeg en loopt het achterstallig onderhoud op. Gelukkig is het gat in het dak van de kapel gedicht zodat er geen extra en onnodige schade meer ontstaat. Dat er veel aandacht voor het monument is blijkt uit het feit dat er op dit moment door BOEi hard gewerkt wordt aan een haalbaarheidsstudie die wordt betaald door de Rijksdienst, stichting BHRE en de gemeente Loon op Zand. Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat met goede wil en samenwerking de kerk een mooie herbestemming kan krijgen en zo weer het middelpunt kan worden van de veranderende samenleving. Wij willen daar heel graag een bijdrage aan leveren en willen dat op deze manier ook dit jaar weer tonen.’  
Dit jaar wordt het concert speciaal op woensdag georganiseerd om de gemeenteraadsleden en het college van B&W in de gelegenheid te stellen ook eens te genieten van de gezelligheid, het prachtige plein en de betrokkenheid van de mensen.  Tevens wil STERK dit jaar alle vrijwilligers en sympathisanten bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren.

Het was ook dit jaar niet moeilijk om een aantal toonaangevende muziekgezelschappen en dansvereniging bereid te vinden mee te werken. Het concert wordt immers meer en meer een volwassen buitenevenement. Toeschouwers genieten onder het genot van een zelf  meegebracht hapje en drankje van de geweldige optredens van Harmonie Kaatsheuvel, DyDans, De Lindelijsters, La Jeunesse en de doedelzakspelers Lamont Friendship. Het belooft dus weer een bijzondere avond te worden, die u niet mag missen! ‘We hopen op een grote opkomst en een ontzettend gezellige sfeer, net zoals voorgaande jaren. Juist in deze moeilijke tijden staat samenwerking en de handen in elkaar slaan weer voorop. Kaatsheuvel heeft zich altijd een dorp van doeners getoond, schouder aan schouder werken aan een fijne woonomgeving. Het blijft belangrijk om te ontmoeten en te verbinden en de St. Jozefkerk onder de aandacht te houden,’ besluit Grootswagers.