Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 29, 2012

Weinig begrip voor jongens die bootje Efteling lieten omslaan

Kaatsheuvel - Forumbezoekers van Omroep Brabant hebben weinig begrip voor de jongens uit Den Bosch, die dinsdagmiddag in de Efteling bij de attractie Gondoletta een bootje lieten omslaan. Een van de jongens raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.
De pubers, die tussen de 16 en 18 jaar oud zijn, zaten met z'n vieren in een bootje. Toen ze het bootje lieten schommelen, sloeg het bootje om. Drie jongens konden meteen gered worden. De vierde jongen zat vast onder het vaartuig en kon pas worden bevrijd toen de Gondoletta werd opgetild. Hij raakte gewond.

De meeste forumbezoekers zijn het er over eens: de jongens verdienen een flinke straf en moeten alle onkosten betalen. Zo vindt Marcelvds04 dat de pubers 'een levenslang toegangsverbod bij de Efteling moeten krijgen'. Swiebertje gaat nog een stapje verder en vindt dat ze een 'verbod op alle attractieparken' moeten krijgen.

Alternatieve straf
Tigujan vindt een alternatieve straf een goed idee. "Laat ze maar mooi het hele verdere seizoen papiertjes prikken in de Efteling." Hij ziet geen heil in het laten betalen van de kosten want 'dan zijn het toch de ouders die er voor opdraaien'.

Puberstreek
Een enkeling is iets milder en toont begrip voor de jongens. Zo denkt Narcis eerder aan een uit de hand gelopen puberstreek. "Dom. Ach wij zijn ook pubers geweest en mijn kinderen ook", schrijft hij. Volgens hem zullen ze 'hun lesje wel geleerd hebben'.

Er is ook hulde voor de Efteling, die het veiligheidsprotocol meteen in werking stelde en die volgens menigeen niets te verwijten valt. Bulldog is blij te constateren dat de Efteling zijn mannetje staat en Ladyxochi schrijft: "Hulde aan de Efteling voor hun goede calamiteitenplan en hun uitvoering daarvan. Als dit niet het geval was geweest, was de vierde jongen misschien wel verdronken."