Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 03, 2012

'Zorg over afval ramp Chemie-Pack onnodig'

KAATSHEUVEL - De politiek in Loon op Zand maakt zich zorgen over de opslag van 'giftig afval' bij stortplaats De Spinder in Tilburg.


Het gaat om afval dat is achtergebleven na het blussen van de verwoestende brand bij het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk. Volgens het afvalverwerkingsbedrijf Attero zijn de zorgen echter onnodig. "Er is geen gevaar voor volksgezond en natuur", benadrukt een woordvoerder. Hij wijst op alle maatregelen voor een veilige verwerking van het afval.
Bij alle partijen in de gemeenteraad van Loon op Zand leven vragen over het afval van de brand bij Chemie-Pack. Bij de laatste raadsvergadering wilden ze opheldering.
VVD-raadslid Jacky Smit: "Ons is ter ore gekomen dat het giftig bluswater opgeslagen gaat worden bij afvalverwerkingsinstallatie De Spinder in Tilburg. Dit ligt op de gemeentegrens met Loon op Zand."


Grotere kaart weergeven