Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 06, 2012

Persbericht 5 jaar de Rode Loper


Het Dienstencentrum De Rode Loper aan het Paulus Potterplein bestaat 5 jaar. Een reden om dat te vieren!  En dat gaan we ook uitgebreid doen en wel op zaterdag 16 juni a.s.
11.00 – 15.30 uur in De Rode Loper Paulus Potterplein 42 Kaatsheuvel
De Rode Loper is ontstaan op initiatief van de Thesaurusgroep[1].

Er is veel gebeurd in de afgelopen tijd. De dagbestedingsgroepen van Thebe/Eekhof, Prisma en RIBW hebben er hun vaste stek gevonden. Daarnaast is er tejater SPOT en de buitenschoolse opvang van MIKZ. Er worden inloopochtenden georganiseerd voor de buurt en er zijn de maandelijkse "Bakske mee un Gebakske" middagen. En er zijn min of meer losse activiteiten, steeds vaker opgezet en uitgevoerd door de bewoners zelf. Herinnert U zich het 11/11 Bal, dat werd verzorgd door het team Leliestraat. Het Gehandicaptenplatform Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer (KLM) vergadert in De Rode Loper en organiseert er elk jaar o.a. een scootmobielrijvaardigheidscursus samen met VVN afdeling Loon op Zand en De Rode Loper. Er is ook samenwerking met het buurthuis Pannehoef en het Samenwerkenaandewijk.  Gezamenlijk worden er vakantieactiviteiten en de Gezellige zondag georganiseerd.Kortom er is veel te doen. Reden temeer dus voor een feestje! 
Het programma ziet er als volgt uit:
Om 11.00 uur is er een feestelijke opening door wethouder Wil Ligtenberg en Komen en bestuurder van Prisma Peter Nouwens.

Dan is er in samenwerking met het Steunpunt Vrijwilligerswerk een vrijwilligersmarkt waar mensen informatie krijgen over wat er aan vrijwilligerswerk te doen is (bij o.a. Magnoliastraat, THOMAShuis, De Rode Loper, Crossroads). Dus misschien ook iets voor u!!  Deze markt vindt  plaats in de aula van basisschool Den Bussel, onze buren.
En er is een muzikaal programma met diverse optredens. Zo komen het koor

 DE LEVENSGENIETERS, ROB GRIJSBACH, KRELIS en de Waalwijkse troubadour/singer songwriter LEO DE VLIEGER hun opwachting maken. Ook is er de hele dag door een Rad van Fortuin waar iedereen zijn kansje kan wagen. U kunt tussendoor genieten van onze specialiteit BAKSKE MEE UN GEBAKSKE.  U ziet het, van alles te doen en een mooie reden om toch weer eens te komen kijken. U BENT VAN HARTE WELKOM!!!!!!

 De Rode Loper is al vijf jaar lang het bruisende ontmoetingspunt van de wijk waar vrijwilligers, wijkbewoners, professionals, leerwerk (stage) plaatsen zoveel als het kan samenwerken om buurtbewoners, al dan niet met een beperking, te ondersteunen bij het zelfstandig wonen en functioneren in de maatschappij



[1] Deelnemers Thesaurusstuurgroep zijn: Thebe, Prisma, Casade, RIBW Midden-Brabant, Schakelring, De Twern en Juvans