Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 07, 2012

‘Huizen Els II te dicht bij bedrijfshallen’

DEN HAAG/ KAATSHEUVEL – De kans is groot dat de Raad van State een aantal woningen uit het Kaatsheu­velse nieuwbouwproject De Els II schrapt, bleek deze week tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Het bestemmingsplan De Els II maakt de bouw van bijna 190 wo­ningen tussen de Gasthuisstraat en Marktstraat mogelijk. Het groot­ste deel van de woningen komt op het voormalige terrein van aanne­mer Pepping. Verder maakt het plan na een wijzigingsprocedure de bouw van woningen nabij de bedrijfshallen van de familie E. Se­vers mogelijk. Severs is daar niet gelukkig mee en stapte naar de Raad van State. Volgens Severs zijn de woningen te dicht op de be­drijfshallen gepland, waardoor de nieuwe bewoners over milieuover­last kunnen gaan klagen. Boven­dien leveren woningen beperkin­gen
op voor de bestaande en toe­komstige bedrijven. G. Severs-Din­gemans zei tijdens de zitting dat een twintigtal woningen op min­der dan 30 meter van de bedrijfs­hallen is gepland.

Staatsraad W. Deetman bestudeer­de de plankaarten en stelde vast dat de afstand van de dichtstbij­zijnde woningen tot het bedrijfs­terrein van Severs 25 meter in plaats van 30 meter was. „En mag Severs uitbreiden tot de erf­grens?”, vroeg Deetman.

De gemeentewoordvoerder van Loon op Zand moest dat erken­nen. Verder vroeg Deetman wat de kans met de huidige crisis is dat die woningen binnen tien jaar ge­bouwd zullen worden. „ Hoewel aannemer Pepping failliet is, is wo­ningbouwcorporatie WSG vast van plan om binnenkort een bouwplan in de markt te zetten”, aldus de gemeentewoordvoerder. Overigens heeft WSG ook finan­ciële problemen en wil daarom graag diverse ( bouw)projecten af­stoten. De Raad van State gaat het plan de komende weken nader be­studeren. De kans is aanwezig dat de Raad een aantal dicht bij Se­vers’ bedrijfshallen geplande wo­ningen uit het plan zal schrappen.
Uitspraak volgt.