Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 07, 2012

Centrum Kaatsheuvel krijgt nu snel grasmat

KAATSHEUVEL – Het grote braakliggende terrein bij het Marktplein in Kaatsheuvel wordt half juni ingezaaid met gras. Enkele weken later moet de huidige zandvlakte groen zien.

De gemeente wil iets doen aan het troosteloze beeld in het centrum. De plannen voor het nieuwe Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel zijn fors vertraagd, waardoor het terrein bij het Marktplein al vanaf eind 2010 braak ligt. Het wachten is op de eerste bouwactiviteiten daar.

Door gras te zaaien moet het centrum weer wat ‘ kleur’ krijgen. Langs het grasveld komt een laag hekje en een voetpad. Verder worden enkele plantenbakken geplaatst bij de Lievekenshoek. De firma VanWijnen gaat de klus uitvoeren. Eerst zal bouwbedrijf Heijmans nog alle grond en puin van het terrein verwijderen. Het gras zou overigens al eerder ingezaaid worden, maar door forse buien was de ondergrond te nat. De gemeente verwacht dat dat probleem binnenkort voorbij is.

De politiek buigt zich overigens maandag over de aangepaste plannen voor het Bruisend Dorpshart (aanvang: 20.30 uur). Na lange onderhandelingen ligt er een gewijzigd plan voor onder meer de bouw van een gemeenschapshuis met gemeentelijke en sociaal-culturele functies. Als alles meezit, begint in oktober de bouw van Branderhof, het woonwijkje bij het toekomstige dorpshart.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home