Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 18, 2012

Gewonden bij chloorlek zwemschool Loon op Zand

  Brabants Dagblad schrijft: 


Foto: John Schouten/PVE Foto: John Schouten/PVE
Loon op Zand - In verband met een chloorlek bij zwemschool Vital in Loon op Zand zijn brandweer en ambulances dinsdagavond massaal uitgerukt.
Twee instructrices en een achttal kinderen is onwel geworden.
Zowel de traumahelikopter als een aantal ambulances, brandweer en politie zijn ter plaatse bij de zwemschool. De Kerkstraat is deels afgezet.
Inmiddels zijn rond 19.45 uur twee instructrices van de zwemschool op brancards uit het pand gedragen. Zij waren het langst in het pand en zijn er het slechtst aan toe.
Ooggetuigen zagen dat ook een achttal kinderen uit de zwemschool zijn gedragen. Sommigen moesten braken en waren benauwd, maar ze zijn op het oog in redelijke conditie. De kinderen zaten in dekens en folie gewikkeld te wachten op vervoer naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde rond 19.15 uur. Eigenaar Kees Pepping was toevallig aanwezig en zag dat er iets mis was met de technische installatie, zo verklaarde hij tegenover het Brabants Dagblad. Er kwam chloorgas vrij, ik heb toen iedereen direct gezegd het zwembad te verlaten. De kinderen waren het eerst weg, de instructrices hebben het meeste binnengekregen."
Pepping heeft vervolgens direct de hulpdiensten ingeschakeld. Hoe het probleem is ontstaan, kon hij nog niet zeggen.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home