Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 08, 2012

Tbs en dwangverpleging voor vrijheidsberoving

BREDA – Voor de tweede keer in zijn leven dreigt tbs met dwangver­pleging voor een man uit Waal­wijk (45). Hij wordt ervan ver­dacht dat hij op 28 mei zijn toen­malige vriendin in haar huis in Loon op Zand heeft vastgehou­den, mishandeld, bedreigd en haar telefoon heeft vernield.

Zijn advocaat Pieter Zandt bepleit­te vrijspraak, deze week in de rechtbank in Breda. Alleen het slachtoffer verklaart over wat er zou zijn gebeurd. De raadsman vindt wel dat zijn cliënt een behan­deling nodig heeft; de Waalwijker is het daarmee eens maar wil niet naar een tbs-kliniek.

„Ik dacht het bij haar gevonden te hebben en zij bij mij”, zei de man over z’n ex- vriendin. Maar hij kan er niet tegen als z’n vriendin flirt met anderen. Dat deed ze op 28 mei, met twee mannen, vertelde
hij. De verdachte werd ‘ontieglijk kwaad’. En het was ‘echt niet tof’ wat er in die nacht in haar huis ge­beurde. Hij bekende echter alleen de vernieling van de telefoon.

Officier van justitie Robert van der Linden ziet in het dossier over de zaak voldoende bewijs om de man toch te veroordelen. Hij wees op de foto’s die politiemensen van het slachtoffer maakten. Daarop is ze niet alleen te zien met twee handen vol haar, die uit haar hoofd zouden zijn getrokken, ook heeft ze blauwe plekken en rode striemen. Het slachtoffer vertelde op zitting dat zij en haar dochters nog steeds getraumatiseerd zijn. „Het kán gewoon niet wat er is ge­beurd.” Ze kwam terug op een eer­dere brief waarin ze haar aangifte probeerde in te trekken. „Die heb ik onder dwang getekend.” Uit­spraak over twee weken.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home