Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 16, 2007

Kaatsheuvel : Ons Café krijgt laatste waarschuwing :

Uitbater Jos Vugts van “Ons Café” heeft donderdag een laatste waarschuwing van de gemeente gekregen, dat wanneer bezoekers van zijn café wederom overlast veroorzaken dit kan leiden tot het intrekken van de ontheffing van het verbod om zonder exploitatievergunning een horecabedrijf te exploiteren.

Vugts reageerde donderdag aangeslagen op de brief van de burgemeester. “Ik word door de gemeente als crimineel behandeld. Als je net voor carnaval zo’n brief krijgt sta je vijf dagen bibberend achter de bar. Want met deze dagen kan er voor je deur op straat altijd wel iets gebeuren.” Aanleiding van de brief van de burgemeester zijn de “ernstige ongeregeldheden die in de nacht van 30 december en op 1 januari plaatsvonden ter hoogte van de Poolsestraat, waarbij volgens de politie bezoekers van “Ons Cafe” betrokken waren. Op 10 en 20 januari vonden er wederom incidenten plaats, waarna de gemeente de uitbater op 24 januari op het matje riep en een eerste waarschuwing uitdeelde. Volgens Vugts gebeurde de incidenten echter buiten het café en sommigen zelfs na sluitingstijd. “Nu is het eindelijk enkele weken rustig, en nu komt die brief binnen. Ik kan de verantwoording niet dragen voor wat er buiten en na sluitingstijd gebeurd, aldus een verontwaardigde Vugts, die zich afvraagt wie er in het Bruisend Dorpshart een horecazaak wil beginnen als de gemeente zich zo op blijft stellen. De VVD fractie stelde de aansprakelijkheid van horecaondernemers donderdagavond aan de orde in de commissievergadering ABZVB. Burgemeester Ria van Hoek – Martens bevestigde in die vergadering dat de relschoppers verantwoordelijk zijn voor de overlast buiten de horecagelegenheden.

Vrijdagochtend is er overleg geweest tussen de burgemeester en de uitbater. Vugts: “De burgemeester bood haar excuses aan over het moment waarop de brief is verstuurd, maar ze nam de inhoud van de brief niet terug”. Burgemeester Ria van Hoek, laat desgevraagd weten dat Vugts de brief verkeerd begrepen heeft. “Het is een goed café, en ik heb er vertrouwen in dat het met carnaval goed zal gaan. Als Vugts problemen heeft staan we voor hem klaar en helpen hem graag.” De burgemeester houdt echter vast aan het feit dat volgens de Algemene Politie Verordening de ondernemer de eerst verantwoordelijke is.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Werkelijk waar schandalig,ik ben het helemaal met Jos eens.
Hij runt een leuk cafe,hij probert er echt iets van te maken,en hij organiseert veel leuke dingen.
Want kan hij er toch aan doen wat er buiten zijn cafe gebeurt?Moet hij soms elke klant persoonlijk zelf naar huis brengen?Dit is toch volslagen gekkenwerk van de gemeente.Laat de politie maar wat meer opletten na sluitingstijd,en die raddraaiers onderhand is oppakken.Er is nondeju nog een cafe over in Kaatsheuvel en dat is al een schande,en nu proberen ze hem nog een oor aan te naaien ook.
Jos heeft gelijk wie wil er hier nog een cafe beginnen?Niemand dus.

16 februari, 2007  
Anonymous Anoniem said...

ik ben het helemaal eens met anoniem ik vind dat een horecagelegenheden niet hoeven te boeten voor wat er buiten op straat gebeurd als mensen thuis een pilsje teveel op hebben dan kun je er toch ook niemand behalve de persoon zelf op aanspreken!!!!

03 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home