Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 14, 2007

Loonse K.B.O. voelt zich miskent

De Loonse afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen (K.B.O.) voelt zich door het gemeentebestuur niet serieus genomen en slecht behandeld.

Dit bleek maandagavond tijdens de behandeling van het Welzijnsjaarplan 2007 – 2011 in de commissie Welzijn waar de voorzitter van de K.B.O. om spreekrecht had gevraagd. De K.B.O. vindt volgens hun voorzitter Bert Mathijssen, dat er meer geld moet naar vrijwilligersorganisaties. “Door de uitvoering van plannen neer te leggen bij professionele organisaties zoals Triangel komt slechts 20% van het gesubsidieerde bedrag terecht komt bij de ouderen. De rest blijft onderweg hangen in het overleg”, aldus Mathijssen. Volgens hem komt het er op neer dat als een vrijwilligersorganisatie respectvol word behandeld je zeker een vijf keer hoger rendement van de subsidiegelden krijgt.

Volgens de K.B.O. zijn de gegevens van de vereniging die in het plan opgenomen zijn al jaren hetzelfde en is er geen enkele rekening gehouden met de stijging van het aantal leden van 350 naar meer dan 800. Het aantal activiteiten dat de K.B.O. organiseert is volgens de voorzitter de laatste jaren verdubbeld. Mathijssen: “Tot onze spijt moeten wij U melden dat de afspraken die wij met de gemeente maken niet nagekomen worden. Wij worden voor 1.500 euro subsidie continue uitgenodigd. Het afgelopen jaar zelfs zeven keer. Bij die gesprekken zaten ambtenaren en soms een wethouder. Als je dat uitrekent dan kost dat al meer aan salarissen al meer dan dat wij aan subsidie ontvangen. Helaas vinden wij dat wij door de gemeente slecht behandeld worden. Er wordt aan Triangel 14.000 euro subsidie voor ouderenbeleid gegeven. Wij vragen ons af waarom wij als vereniging waar alle ouderen aan deel kunnen nemen en veel activiteiten organiseren wij daar geen stukje van kunnen krijgen. Wij willen in het plan beoordeeld worden op de juiste informatie en daarbij willen wij met respect behandeld worden en serieus genomen worden”.

Wethouder Wil Ligtenberg (LLoZ,ouderenbeleid) zei in zijn antwoord dat het jaarplan voortzetting van oud beleid betrof en de gemeenteraad zelf de subsidie voor verenigingen heeft bevroren. “Dit is geen herijking van beleid, dat zal pas in 2008 plaatsvinden”, aldus Ligtenberg. Jan Brekelmans (LLoZ) brak een lans voor de K.B.O. en vroeg de wethouder toch te onderzoeken of het niet mogelijk is om de subsidie voor de K.B.O. tussentijds te verhogen. Hij kreeg bijval van Cees Grootswagers van het CDA die van mening was dat je niet kunt subsidiëren op gedateerde gegevens. De commissie besloot uiteindelijk om in de komende raadsvergadering op de nota en ook op de subsidie van de K.B.O. terug te komen.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De coalitie partijen cda en lloz moeten meer achteruitkijken naar wat zij hebben afgesproekn in het verleden. \
duf gedoe van hen

14 februari, 2007  

Een reactie posten

<< Home