Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 06, 2007

Kaatsheuvel Tien jeugdraden op festival in De Werft

Ontmoetingscentrum De Werft in Kaatsheuvel is zondag 11 februari het decor van het 31e Keinderkupkesfestival. Tien jeugdraden van elf verzorgen daar de opmaat voor het carnavalsfeest dat een week later losbarst.


’Tis maor un spelleke’ is het motto van het festival. Dit motto komt tot uiting in de optocht en de presentaties van de jeugdraden. De deelnemers aan het festival worden vanaf 8.30 uur ontvangen. Daarna is de officiële opening, waarbij ook burgemeester Ria van Hoek aanwezig zal zijn.
Om 12.15 uur start een kinderoptocht door de straten rond De Werft. Daarna worden er toneelstukjes opgevoerd en is er een kapellenrodeo. Rond 17.30 uur is de afsluiting met de prijsuitreiking.
De organisatie is in handen van de Commissie Jeugdcarnaval Kaatsheuvel. Die zet 120 vrijwilligers in om het Keinderkupkesfestival in goede banen te leiden. Kapel De Kromme Noten zorgt voor de muzikale omlijsting. De deelnemende jeugdraden komen uit Helvoirt, Oisterwijk, Drunen, Hilvarenbeek, Vlijmen, Vught, St. Michielsgestel, Rijen en Esch. Negen jaar geleden werd het Keinderkupkesfestival ook al eens in Kaatsheuvel gehouden.
Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival. Ouderen betalen 1,50 euro.
Bron BD

Labels: