Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 13, 2007

Doorstart Bredeschoolproject SOVA: ontwikkeling sociale vaardigheden

In de schooljaren 2003-2004 en 2004-2005 is in Kaatsheuvel het naschoolse project “Samen op weg” uitgevoerd onder begeleiding van de Werkgroep Brede school.
Toen dit project is gestopt in het schooljaar 2005-2006 wegviel hebben de drie “brede” scholen, te weten:
- RK basisschool De Hil
- RK basisschol Klimop
- Openbare basisschool Den Bussel
samen met vrijwilligers en medewerkers van Stichting buurthuis Pannenhoef en jongerencentrum Crossroads op kleinere schaal activiteiten georganiseerd voor deze basisschooljeugd.

In een nieuwe en verbeterde opzet zal het Bredeschoolproject SOVA een doorstart maken vanaf 7 februari 2007. Er is hiervoor, voor een beperkt aantal uren per week, voor twee jaar een coördinator aangesteld. Het project past in de Lokale Educatieve Agenda, die is opgesteld door schoolbesturen en gemeente Loon op Zand. Ouders van bovengenoemde scholen zullen op de hoogte worden gehouden middels een nieuwsbrief.

Doel van het project: het ontwikkelen van sociale vaardigheden
Het doel is de leerlingen door het ontwikkelen van sociale vaardigheden te leren beter met zichzelf, met elkaar en de wereld om te gaan, zodat zij beter in staat zijn om deel te nemen aan het maatschappelijk proces. Binnenschools en buitenschools worden mogelijkheden aangeboden om zich te ontplooien zodat zij b.v. beter kunnen samenwerken, voor zichzelf opkomen enz.
Voor de binnenschoolse activiteiten wordt gebruik gemaakt van de methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling “Leefstijl”. Een binnenschoolse activiteit kan een vervolg of verdere uitwerking krijgen in een buitenschoolse activiteit. Daarvoor lenen zich activiteiten die al worden georganiseerd in jongerencentrum Crossroads of buurthuis Pannenhoef; ook kan in de toekomst gebruik worden gemaakt van bestaande clubs die actief zijn (b.v. toneel, sport). Zo kunnen bestaande en nieuwe activiteiten gecombineerd worden.

Brede school: een netwerk van samenwerkende scholen en instellingen
In de gemeente Loon op Zand wordt met Brede school bedoeld: dat de drie Brede scholen Klimop, Hil en Bussel, die in de wijk Pannenhoef liggen, samen met andere instellingen in de wijk extra dingen organiseren voor de leerlingen van hun scholen. Het gaat hier dus meer om een gezamenlijk gedragen Brede school-gedachte dan om een multi-functioneel schoolgebouw.

Bron: Gemeente Loon op Zand