Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 11, 2007

Berkdijk pakt punt tegen Sarto

Kaatsheuvel – Berkdijk pakte afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Sarto een punt. De ploeg van trainer Nico van den Brink vierde het gelijkspel als ware het een overwinning. Berkdijk miste maar liefst zes basisspelers. “Om een compleet elftal te krijgen heb ik zelfs de barkeeper nog achter de bar vandaan moeten halen”, aldus Van den Brink, die trots was op “zijn” jongens. “Ze hebben keihard gewerkt en dit gelijkspel hebben ze dik verdiend”. Het venijn zat overigens in de staart. Bij een stand van 0-0 liet de scheidrechter na 90 minuten het scorebord stilzetten. “Er zijn zoveel blessurebehandelingen geweest, en ik bepaal zelf hoeveel blessuretijd ik bijtel”, aldus de scheidrechter die in de tweede helft 18 minuten bijtelde. De tweede helft duurde dan ook 63 minuten. De scheidrechter was trouwens coulant voor Sarto. In de eerste minuut haalde de doelman van de gasten een doorgebroken speler van Berkdijk onderuit. Donkerrood, zou je zeggen, maar volgens de lezing van de scheidrechter was de bal zelfs te ver weg om geel te geven”. De eerste helft die in het voorjaarszonnetje voortkabbelde leverde weinig spectaculair voetbal op. Berkdijk liet zich terugzakken en Sarto had niet het vermogen om door de goedstaande verdediging van Berkdijk te breken. Berkdijk begon rond de 64e minuut wat sterker te worden en kreeg ook kansen Zo mistte Piet van Andel tot twee maal een dot van een kans. Pas in de 97e minuur werd de wedstrijd opengebroken. Wim de Nijs kopte een voorzet van links snoeihard in: 0-1. De spelers van Sarto dachten een gewonnen wedstrijd gespeeld te hebben, maar rond de 105e minuut scoorde nestor Henri Oomen van dichtbij de verdiende 1-1. Volgens Van den Brink gaat Berkdijk nog voor een periodetitel. “Als ik over twee weken onder andere Smulders, Weijters, Zijlmans en Boutier weer erbij heb, en we weer in een normale opstelling spelen moet dat lukken”. Berkdijk is komende zondag vrij.