Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 12, 2007

Reactie Triangel op krantenbericht verhuizing

In een artikel van 10 maart j.l. wordt melding gemaakt van de verhuizing van het Kaatsheuvelse Triangel Welzijn en de reactie van de heer Aussems, wethouder daarop.

Wij willen graag enkele feiten naar voren brengen die naar onze mening wat meer belichting behoeven. In de eerste plaats is het van belang om te beseffen dat de gemeente zélf veroorzaakt heeft dat onze instelling gedwongen is om te verhuizen. Het onderbrengen van de twee instellingen in één pand is indertijd een besluit van de gemeente geweest. Men weet dus hoe de vork aan de steel steekt. Het is evident dat door het accorderen van het vertrek van de inwonende partner de gemeente een ernstig financieel probleem voor onze instelling veroorzaakte.

De gemeente heeft nimmer contact met ons gezocht om mededeling te doen of overleg te voeren over de situatie die zij voor ons heeft geschapen en hoe dat dan opgelost zou moeten worden. We moesten kennelijk zelf maar uitzoeken hoe het probleem te tackelen. Dat hebben we gedaan. Door de lage huisvestingslasten die we nu hebben, kostte het veel moeite om een andere locatie te vinden. Onze zoektocht heeft ons langs verschillende aanbieders geleid, waaronder de SMC. De SMC offreerde een zeer hoge, commerciële prijs. Dat zou tot gevolg hebben dat het subsidie voor onze instelling structureel met ruim €10.000,- omhoog zou moeten. Dat vinden wij onaanvaardbaar. Hoe zou dit zich bovendien moeten verhouden met de bezuiniging die wij opgelegd kregen? Met betrekking tot de zogenaamde besparing op de exploitatie, wordt een beeld opgeroepen, dat niet strookt met de realiteit. Wij hebben dit ook meer dan eens aangegeven.

Wij hebben geen oordeel te geven over het gemeentelijke accommodatiebeleid, over het beleid om een open eind financiering voor de SMC te hanteren, en zo verder. Wel betreuren we het dat we via de krant moeten vernemen dat de wethouder Aussems allerlei plannetjes aan het beramen is. Als partner in het maatschappelijke middenveld menen we dat er toch pastere wijze van communiceren is. Maar wij doen graag de suggestie om hierbij eveneens het volgende te betrekken: ook voor deze problemen waarmee wij werden opgezadeld, hebben wij weer een uitweg gevonden. Wij hebben weten te bereiken dat er geen euro extra nodig is, in plaats van een forse subsidieverhoging. Dat verdient een loftuiting. Wij vertrouwen erop dat de heer Aussems dit zal gaan zien, alsmede waar de problemen werkelijk liggen en deze bij de probleemhouder laat. Wij op onze beurt gaan verder met het werk waaraan wij met hart en ziel zijn toegewijd. We rekenen daarbij weer op goede en tijdige communicatie met de gemeente.

Marion Meijer, Triangel Welzijn.

Labels: