Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 27, 2007

Airco beheerst leven bewoners

KAATSHEUVEL Een stofzuiger of een föhn dichtbij je oor. Volgens buurtbewoners moet de flinke airconditioning-installatie op het dak van het Kaatsheuvelse kantoorgebouw Het Hoefijzer, tegenover de Efteling, ongeveer zo klinken.
"Het is een heel irritant geluid", zegt Jan Pullens, die vanuit zijn tuin op de airco kijkt. "Als-ie aangaat, moeten we de tv harder zetten. Als-ie uitgaat, denk je: wat een rust."
Ook Piet van Beers, die op pakweg 25 meter van de installatie woont, heeft last van de airco. "Het is een vervelend geluid dat je iedere dag moet horen. Regelmatig gaat-ie aan en uit. Volgens ons kunnen ze er best iets aan doen, bijvoorbeeld door afscherming."
Pullens is al jaren bezig om iets aan het harde geluid van de airco te doen.
Contacten met de bouwer en mede-eigenaar van het pand, aannemer Hoefnagel uit Sprang-Capelle, en de gemeente hebben tot op heden niets opgeleverd.
Sterker: Pullens verwijt wethouder Joop Bisselink dat hij hem aan het lijntje houdt. Zo zou de wethouder verschillende afspraken niet zijn nagekomen. "Hij heeft gezegd dat het voor 1 maart opgelost zou zijn." Ook Jany van Tol ergert zich aan het geluid. "Het is een heel storend, naar geluid. Het liefste zou ik hebben dat dat ding 's avonds niet aan zou staan.
Maar zoals gewoonlijk krijg je geen poot aan de grond. Het is gewoon een machtsspelletje van Hoefnagel. Die heeft vriendjes in de politiek."
Wethouder Bisselink erkent dat de airco een vervelend geluid verspreidt.
"Maar het valt binnen de geluidsnorm. Pas als de airco na elf uur 's avonds aan gaat, en dat door twee van onze medewerkers wordt vastgesteld, kunnen wij optreden." Bisselink zegt nooit toezeggingen te hebben gedaan. "Ik kan alleen mijn best doen, maar ben geen eigenaar." Volgens de wethouder is Hoefnagel aan het bekijken of er een scherm geplaatst kan worden om de geluidsoverlast tegen te gaan. Hoefnagel kan dat niet bevestigen. "Een scherm helpt volgens mij niet. En wij voldoen aan alle regels."

Labels: