Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 18, 2007

Burgemeester Van Hoek gaat in pastorie wonen


Door Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL - Burgemeester Ria van Hoek-Martens van de gemeente Loon op Zand gaat tijdelijk in de pastorie van de St. Jozefkerk in Kaatsheuvel wonen. De burgemeester verhuist 1 mei naar de woning aan het Wilhelminaplein.
Volgens de gemeentewet moet een burgemeester wonen in de gemeente waar hij of zij werkt. Burgemeesters krijgen bij hun aanstelling een jaar de tijd om te verhuizen. Die termijn haalde Van Hoek niet. Ze heeft haar huis in Lithoijen nog altijd niet verkocht. De raad van Loon op Zand had de burgemeester tot 1 mei uitstel gegeven, maar nu moet Van Hoek toch echt binnen de gemeentegrenzen gaan wonen. Van Hoek: "Ik baal ervan, ik wil graag in de gemeente wonen", zegt ze kort. Ze benadrukt dat haar verhuizing naar de pastorie een tijdelijke oplossing is. "Ik wil zo snel mogelijk een eigen woning in de gemeente Loon op Zand betrekken."

Labels: