Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 07, 2007

“Incidenten bepalen imago politici”

“Incidenten bepalen imago politici”
Kaatsheuvel - Volgens de journalisten van BNR-Nieuwsradio wordt het beeld van de landelijke politici teveel bepaald door incidenten. Hetzelfde geldt volgens mij ook voor de lokale politici van de gemeente Loon op Zand. Als je de krant opslaat staat het bol van incidenten. Het college is telkens in het nieuws door incidenten. De verhuizing van de burgemeester, de controverse tussen Dr. Janssen en wethouder Joop Bisselink en het verschil van mening van wethouder Wim Aussems met Triangel, met als gevolg het ontslag van de directeur van de welzijnsinstelling.
Volgens BNR moeten politici niet ingaan op incidenten. Om een eerlijk beeld te krijgen stelt de nieuwszender stelt ook het journaille ter discussie. Die zouden teveel ingaan op kleine dingen. Het antwoord is volgens BNR simpel: Als politici een transparant beleid voeren en “samen” met de journalisten optrekken verslapt de aandacht voor de kleine dingen. Alleen als de communicatie niet optimaal is wordt er op elk slakje zout gelegd. Laat dit een les zijn voor ons allen……..