Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 07, 2007

Henneptelers Waspik beboet

BREDA - Een jong stel uit Waspik dat in Kaatsheuvel een hennepkwekerij exploiteerde, moet 126.000 euro aan winst uit hennepteelt betalen aan de staat. Dat heeft de Bredase politierechter gisteren beslist.

Daarnaast veroordeelde de rechter de 21-jarige man tot zes maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk. Zijn zwangere vriendin (23) moet een werkstraf van tachtig uur gaan uitvoeren.
De kwekerij met bijna 6.500 planten werd op 26 april vorig jaar opgerold aan de Huygenstraat in Kaatsheuvel. Het huurcontract stond op naam van de 21-jarige man. Op 7 december werden in de gezamenlijke woning aan het Dorpsplein in Waspik nog eens 231 plantjes in beslag genomen.
De man verklaarde gisteren te hebben gehandeld onder druk van criminelen die hij eerder in de gevangenis had ontmoet. Bij de inval in Kaatsheuvel was volgens hem een investering van 170.000 euro verloren gegaan. Na bedreigd te zijn door zijn opdrachtgevers zou hij de kwekerij in de woning in Waspik hebben opgezet.

Labels:

1 Comments:

Blogger Kaatsheuvel said...

De ultramoderne kwekerij zat in een autogatage. De politie sprak van een arena-kwekerij

07 april, 2007  

Een reactie posten

<< Home