Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 27, 2007

Kunstcommisssie

Kaatsheuvel - Johannie van Tuel, Olieverfschilderijen De Mens staat Centraal”

Van 6 mei t/m 15 juni 2007 is in het gemeentehuis van Loon op Zand de expositie te zien van Johannie van Tuel. Wij nodigen iedereen van harte uit aanwezig te zijn op zondag 6 mei tussen 15.00 en 17 uur.
De expositie vindt plaats in de expositiehal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel.

De schilderijen zijn gemaakt in olieverf op doek of doek op paneel. Het onderwerp is steeds de mens. Soms sterk realistisch, zoals bij de portretten, soms minder realistisch. De sfeer die door kleur en penseelstreek wordt gecreëerd is belangrijk in het werk.

Johannie is in 1961 geboren in Weert (L) waar zij ook woont. Haar opleiding kreeg zij aan de Tehatex in Maastricht, waar zij in 1986 afstudeerde als leraar tekenen en schilderen en kunstgeschiedenis. Sindsdien is zij werkzaam aan het Kunstcollege te Weert waar zij vooral les geeft in het portret en figuur tekenen en schilderen, naast het algemeen tekenen en schilderen. Verder geeft zij les in het ontmoetingscentrum te Bree (B) en exposeert haar werken regelmatig. Ook schildert zij portretten in opdracht.

De expositie is vrij te bezichtigen op 6 mei van 15.00 uur tot 17.00 en verder tot/met 15 juni tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Labels: