Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 15, 2007

Burgemeester Ria van Hoek toch níet op tijd in Loon op Zand


KAATSHEUVEL - Burgemeester Ria van Hoek van de gemeente Loon op Zand gaat voorlopig toch niet in de pastorie van de St. Jozefkerk in Kaatsheuvel wonen.

Volgens de gemeentewet moet zij in de gemeente wonen waar zij burgemeester van is. Van Hoek werd eind 2004 geïnstalleerd als burgemeester. Eind 2005 vroeg zij uitstel van haar verhuisplicht. Die kreeg zij tot 1 mei 2007. Onlangs kondigde de gemeente aan dat de burgemeester per 1 mei tijdelijk in de pastorie zou gaan wonen.
Maar in de pastorie mág nu niet gewoond worden. Toen de kerk nog in functie was, werd die beschouwd als bedrijfspand en de pastorie als bedrijfswoning. Maar nu de kerk aan de eredienst is onttrokken, geldt de pastorie niet meer als bedrijfswoning en mag er dus niet gewoond worden.
Van Hoek heeft tijdelijke vrijstelling gevraagd om toch haar intrek in de pastorie te kunnen nemen. Maar dat zal pas op zijn vroegst eind juni kunnen gebeuren, omdat de aanvraag zes weken ter inzage moet liggen.
"We hebben ons niet gerealiseerd dat deze procedure gevolgd moet worden", laat een gemeentewoordvoerster weten. "Ook voor de burgemeester geldt dat we gewoon de regels moeten volgen."

Labels: