Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 14, 2007

Kaatsheuvel: Persbericht gemeente

Scoren op het Prins Mauritsplein
Wil je met vrienden of familie samen komen, dan doe je dat thuis doen of misschien in een café. Jongeren hebben hier doorgaans geen mogelijkheid toe. Voor hen is de straat meestal de plek waar zij elkaar ontmoeten. Maar wat als hier geen goede mogelijkheden voor zijn? In dat kader zijn op het Prins Mauritsplein onlangs voetbalgoals geplaatst. Met een bijzonder potje voetbal wordt het veld dinsdag 15 mei ‘officieel geopend’. De openbare ruimte is voor iedereen. De gemeente probeert deze zo in te richten dat iedereen er uit de voeten kan. Ook de jeugd krijgt hierbij natuurlijk de nodige aandacht. Zij moeten voldoende gelegenheid hebben voor speel- en spelactiviteiten. Rond het speelveldje bij de Van Oldenbarneveltstraat en het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel leken de faciliteiten voor jongeren wat mager. Zij konden hier hun ei niet goed kwijt en dit had soms tot gevolg dat omwonenden overlast van hen ervoeren. Wethouder Aussems is, samen met oud-bewoners van de buurt en met medewerkers van Casade en de politie, met de jongeren gaan praten.
Samen over oplossing nadenken Centraal stond de vraag: ‘wat is er nodig om het plein voor alle partijen leefbaar te houden’. De oplossing was snel gevonden; de jeugd wil graag voetballen. Het gele speelveldje lag echter dicht gelegen tegen een aantal woningen aan. Al snel verdwenen ballen over schuttingen of werden er muren of ramen geraakt. Daarom is besloten om een aantal doeltjes te plaatsen op het prins Mauritsplein zelf, dat wat verder weg gelegen ligt van de straatkant.
Gezamenlijke aanpak. De doeltjes staan er nu een aantal weken en iedereen is verheugd om te zien dat er veel en goed gebruik van wordt gemaakt. Een mooi resultaat! De jongerenwerker houdt een oogje in het zeil en blijft bewaken dat de omwonenden geen overlast ervaren. Zonodig wordt de jeugd aangesproken. De situatie kon snel worden aangepakt, doordat de gemeente, Casade woondiensten, Stichting Triangel en de politie samen goede afspraken konden maken. De gemeente en Casade hebben de kosten voor het plaatsen van de doeltjes voor hun rekening.
Jeugd voetbalt tegen politie en wethouder. ‘Gescoord’ is er dus eigenlijk al! Maar nu moet er ook echt gevoetbald gaan worden: op dinsdag 15 mei wordt daarom een echte wedstrijd georganiseerd op het Prins Mauritsplein. Vanaf 19.00 uur wordt er gespeeld tussen de jeugd van het plein en een team van politie-agenten, medewerkers van Casade en wethouder Aussems. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik zal er eens een kijkje gaan nemen. Kan ik gelijk de hond uitlaten.

15 mei, 2007  

Een reactie posten

<< Home