Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 23, 2007

Gezellige ontmoetingen in de Rode Loper


Door jan in 't Groen

Met de opening van “De Rode Loper”, is een groot woonzorg en integratieproject in de wijk Pannenhoef afgerond.

Het is nog rustig in de sober maar mooi ingerichte “Rode Loper”, die gehuisvest is in de voormalige basisschool Den Bussel aan het Paulus Potterplein. Terwijl in een aparte ruimte een oudere gast een uiltje knapt zijn Hans Damen (57) en Wim de Groot (63) een partijtje biljart aan het spelen. “Het is zeker niet de bedoeling om een concurrent van Buurthuis Pannenhoef te worden. Het moet aanvullend werken.”,vertelt Jacqueline De Bekker van Prisma. Met Yvonne Sens van het RIBW is ze verantwoordelijk voor het project. “In de Rode Loper vinden verschillende organisaties een onderkomen. Gezamenlijk, maar ieder op zijn eigen manier!”, legt De Bekker uit. Volgens haar is het de bedoeling dat bewoners van de wijk Pannenhoef, mensen met een verstandelijke handicap en mensen met psychische problemen elkaar ontmoeten. Ook is het de bedoeling dat de mensen die in het Zotel verblijven overdag binnenlopen en niet de hele dag op hun kamer blijven zitten. Naast Prisma en het RIBW neemt nemen vanaf 4 juni ook Thebe samen met De Eekhof voor dagverzorging voor ouderen haar intrek in het gebouw. “Mensen met beginnend dementie kunnen hier terecht, waardoor de partner ontlast wordt”. Onder leiding van een kok bereiden cliënten van Prisma en het RIBW maaltijden voor gasten van de Rode Loper en voor bewoners uit de buurt die dit zelf niet kunnen. Ze krijgen daarbij hulp van stagiaires van het ROC die ook de rol van gastheer of gastvrouw op zich gaan nemen. Lizzy van Onzenoort, kok Ben van Rijs (RIWB) en Caroline van der Mierden (Prisma) runnen samen met cateringmedewerkers van Prisma een broodjesservice. “De gasten moeten bij mij of bij Ben afrekenen”, vertelt ze trots. “Lizzy maakt het broodje beter klaar dan wij”, vertelt Damen enthousiast”. We willen geen concurrent van de horeca worden, want het blijft een laagdrempelig project van mensen met een beperking. Maar als bedrijven een vergadering hebben kunnen ze hier de broodjes bestellen”, aldus Ben. Om de eenzaamheid in de wijk te lijf te gaan zijn de huisartsen van het project op de hoogte gebracht. “Het is goed dat mensen die eenzaam zijn door de huisartsen verwezen worden en hier een kop koffie komen drinken of een maaltijd nuttigen. Directeur Jan Peters van Basisschool Den Bussel ziet mogelijkheden om zijn leerlingen van groep zeven en acht maatschappelijke stages te laten lopen. De kinderen kunnen helpen met koffie schenken, gaan wandelen met cliënten en helpen bij het tuinieren. De officiële opening van de Rode Loper vindt plaats op 22 juni om 14.30.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

""We willen geen concurrent van de horeca worden, want het blijft een laagdrempelig project van mensen met een beperking. Maar als bedrijven een vergadering hebben kunnen ze hier de broodjes bestellen”,"""
Dus toch concurrentie voor andere cateraars

23 mei, 2007  

Een reactie posten

<< Home