Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 31, 2007

Voorjaarsnota Loon op Zand stelt de raad voor keuzes

Kaatsheuvel - Het jaarverslag 2006 en de bestuursrapportage van het eerste kwartaal van 2007 geven het college van de gemeente Loon op Zand geen aanleiding om de koers van de gemeente te wijzigen. Diverse ontwikkelingen en trends die op de gemeente afkomen, samen met de ambitie van de gemeente hebben wel tot gevolg dat de raad in de Voorjaarsnota 2007 voor een aantal keuzes wordt gesteld.

Collegeprogramma is uitgangspunt
Uitgangspunt voor het beleid dat het college voert, is het collegeprogramma 2006 – 2010. Dat programma is eind vorig jaar door de gemeenteraad vastgesteld. Om te kunnen sturen op dit programma, wordt verschillende keren per jaar verantwoording afgelegd. Na het eind van ieder jaar gebeurt dit in het jaarverslag. Twee keer per jaar wordt de stand van zaken, zowel beleidsmatig als financieel, verantwoord in de bestuursrapportage: een keer in het voorjaar (bestuursrapportage I) en een keer in het najaar (bestuursrapportage II). In deze rapportages wordt bovendien een prognose gegeven voor de rest van het jaar.

Labels: