Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 16, 2007

Zangeres Do debuteert als Cinderella


Kaatsheuvel - Op maandag 21 mei a.s. debuteert Do als Cinderella tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala. Tijdens deze avond in Studio 24 in Hilversum, zal Do voor het eerst een intieme solo uit de bekende Broadway musical van Rodgers & Hammerstein in het Nederlands zingen. Het optreden van Do bij de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2007 wordt tussen 20.30 en 22.30 uur live uitgezonden door de AVRO op Ned. 1.

“Ik vind het buitengewoon spannend om voor het eerst een lied uit de musical Cinderella te zingen, vooral omdat de hele musicalwereld toekijkt,” aldus een uitgelaten Do. “Het is ook nog eens extra spannend omdat ik er nu nog alleen voor sta. Straks in het Efteling Theater sta ik met een grote cast van ruim 20 personen op het toneel.” Het achtste John Kraaijkamp Musical Awards Gala is een groots opgezette live-show met voorproefjes van het komende musicalseizoen, waaronder het optreden van Do. Tijdens dit gala worden vijftien musicalprijzen uitgereikt.

De internationaal bekroonde musical Cinderella is de derde productie die de Efteling in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente op de planken zet. Na een lange zoektocht paste zangeres Do het glazen muiltje perfect, waarmee zij de titelrol in de musical bemachtigde. Do’s eerste grote hit ‘Heaven’ was een enorme Top 10 hit in Spanje, Duitsland en België, stond in de Amerikaanse Top 3 en behaalde de nummer 1 positie in Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada voordat het in de unplugged-versie een groot succes werd in Nederland. Do ontving in 2003 een World Music Award voor Best Dutch Artist, scoorde een nummer 1 hit met ‘Voorbij’, het duet met Marco Borsato, was genomineerd voor een Edison en werd tijdens de TMF awards in 2004 uitverkozen tot Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal. Met haar debuutalbum ‘Do’ en het album ‘Follow me’ behaalde Do successen in de hitlijsten.

Cinderella is vanaf 16 november 2007 alleen te zien in het Efteling Theater. Kaarten kunnen telefonisch worden gereserveerd via: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

http://journalist.web-log.nl/journalist/2005/01/tidt_het_vernie.html#comment-19338582

16 mei, 2007  

Een reactie posten

<< Home