Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 16, 2007

kaatsheuvel : Meteo Consult onderzoekt extreme regenval

Kaatsheuvel - Naar aanleiding van de extreme regenval van vorige week vrijdag gaat de gemeente Loon op zand contact opnemen met Meteo Consult om uit te laten zoeken of de gemeentes Loon op Zand, Tilburg en Dongen de laatste jaren vaker getroffen zijn door extreem zware regenval, ten opzichte van anderen gemeentes, of dat de wolkbreuk van vorige week vrijdag een toevalstreffer was.

Dat zei wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, Milieuzaken) afgelopen week tijdens de commissievergadering Openbare Ruimte. Het CDA wilde van de wethouder weten of er gedacht wordt aan een slimme oplossing voor de capaciteitsvergroting van de riolering, met name in het kerkdorp Loon op Zand. Volgens fractievoorzitter Maurice van Boxtel van de PvdA zal onze gemeente door klimaatverandering vaker getroffen gaan worden door extreme regenval. Hij wil met zijn collega- raadsleden zo snel mogelijk in discussie over welk beleid de gemeente kan maken met betrekking tot de klimaatverandering. Volgens wethouder Bisselink, die na de regenbui, op de fiets op diverse plaatsen in de gemeente polshoogte is gaan nemen is er in een in een uur tijd 60 mm regen gevallen. “Daar kan geen enkele riolering tegenop”. Volgens de wethouders valt er normaal gesproken 20 millimeter water in een uur en kan het gemeentelijke riool met de overstorten en retentiebassins gemakkelijk aan. “We gaan naar de knelpunten kijken en onderzoeken of er iets veranderd is. Bisselink: “Zolang water het op straat staat ervaren de mensen dat niet echt als overlast. Pas als het binnenkomt dan ervaren de mensen het als een echte last. Daarmee bagatelliseer de zaak niet, ik heb de mensen zelf zien scheppen” De wethouder zegde toe kritisch te kijken naar de knelpunten in de gemeente en deze mogelijk naar voren te halen in het komende nieuwe onderhoudsbeheersplan. Ondertussen worden de resultaten van Meteo Consult afgewacht. Voor van Boxtel was dit niet genoeg: “Als we niets doen heten we straks Loon op Zand aan het water”.

Labels: