Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 20, 2007

Kaatsheuvel : het mysterie van de schijfjes


KAATSHEUVEL - Sinds begin deze week zijn in Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en Waalwijk honderden plastic, witte schijfjes op straat aangetroffen. Die schijfjes liggen in het gras, op de stoep, op het fietspad en op de rijweg.

De herkomst van de schijfjes is onbekend. Ook wat ze voor moeten stellen of waar ze voor gemaakt zijn, is een mysterie. In Kaatsheuvel zijn de schijfjes het gesprek van de dag.
Technici staan voor een raadsel. Volgens Kaatsheuvelnaar Anton van Wel liggen ze verspreid vanaf de Akkerstraat en het centrum van Kaatsheuvel, via de Bevrijdingsweg naar Sprang-Capelle. Daar liggen ze onder meer in de Duinstraat en Heistraat. Verder zijn ze aangetroffen in Landgoed Driessen, langs het Halve Zolenpad en in het centrum van Waalwijk. Ad Teeuwis van Essent eveneens uit Kaatsheuvel, staat net als anderen voor een raadsel. "Nog nooit zoiets gezien. Zeker niet in de wereld van de elektronica", reageert Teeuwis.
Bij de gemeente Loon op Zand was tot gisteren geen melding binnen gekomen van het rare fenomeen. De schijfjes zijn van hard plastic en hebben een doorsnee van 12 centimeter.

Update
Inmiddels is het mysterie opgelost.
Een lezer schrijft:
Zoals bekend is vorige week een sponsorloop gehouden door scholen in Waalwijk (Willem van Oranje, Moller en Walewijck) voor KiKa. Als sponsor kon je aangeven of je (vanaf een bepaald bedrag) ook een deskbox wilde krijgen. Dit is een opbergdoos voor cd-roms/dvd's, waarin LET OP! Schijfjes zitten bij wijze van "tabbladen", die je tussen je cd-roms kunt zetten om het wat overzichtelijk te houden... Deze doos heb ik inmiddels gekregen, en jawel, daar zitten die schijfjes in!!


Noot:
Hoe en waarom er zoveel schijfjes op straat zijn beland zal altijd een mysterie blijven.

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nou Jan, ik had de mensheid toch iets slimmer ingeschat!! Zoals bekend is vorige week een sponsorloop gehouden door scholen in Waalwijk (Willem van Oranje, Moller en Walewijck) voor KiKa. Als sponsor kon je aangeven of je (vanaf een bepaald bedrag) ook een deskbox wilde krijgen. Dit is een opbergdoos voor cd-roms/dvd's, waarin LET OP! Schijfjes zitten bij wijze van "tabbladen", die je tussen je cd-roms kunt zetten om het wat overzichtelijk te houden... Deze doos heb ik inmiddels gekregen, en jawel, daar zitten die schijfjes in!! Wat een mysterie!! Natuurlijk is het leuk om deze (zoals zoveel rommel in de straat) rond te laten slingeren. Een krantenartikel hierover lijkt me teveel aandacht....

21 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

@ Mieke,
Bedankt voor mysterie op te lossen. Alleen de sponsors die deze schrijfjes hebben ontvangen zullen ze meteen herkennen net als jij.
Ik hoop toch dat wat je schrijft je het niet echt meent dat je het leuk vind dat deze schijfjes overal rond slingeren zoals zoveel rommel in de straat.
Waarom teveel aandacht, nu kijgt KIKA wel extra aandacht en dat kan toch nooit teveel zijn.

21 juni, 2007  
Blogger Kaatsheuvel said...

@mieke
Bedankt voor je tip. Het gaat er niet om dat die dingen op straat zijn gegooid, naar dat niemand weet wat het is. Dat raadsel is nu opgelost. We zullen het melden.

21 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home