Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 19, 2007

Kaatsheuvel : Burgemeester van Hoek tijdelijk in Huis ter Heide

Kaatsheuvel - Burgemeester Ria van Hoek - Martens van de gemeente Loon op Zand, gaat tijdelijk in Huis ter Heide in De Moer wonen. Omdat dat pand per direct beschikbaar is, heeft het de voorkeur van de burgemeester gekregen, boven de Sint Josephparochie, waarvoor een vrijstellingsprocedure loopt om bewoning mogelijk te maken. Komende vrijdag, 22 juni, krijgt Van Hoek de sleutels van Huis ter Heide.

Huis ter Heide is onlangs vrijgekomen. Omdat het per direct beschikbaar is en de burgemeester zo snel mogelijk in de gemeente wil wonen, zijn haar plannen gewijzigd. Eerder was het de bedoeling om tijdelijk de pastorie aan het Wilhelminaplein te bewonen. Om dat mogelijk te maken, moet echter eerst een vrijstellingsprocedure gevolgd worden.
Nu Huis ter Heide per direct beschikbaar is, beschouwt de burgemeester dit als een buitengewone gelegenheid om haar verhuizing naar de gemeente zo snel mogelijk te realiseren.

Ria van Hoek vind het wel jammer om het parochiebestuur en de omwonenden teleur te stellen. “Ik heb hartverwarmende reacties gekregen van mensen die het fijn vonden dat ik in hun buurt kwam wonen. Ook het parochiebestuur moet ik hierdoor teleur stellen. Ik ben de mensen van de parochie zeer erkentelijk voor hun hartelijke bereidheid om mee te werken aan mijn verhuizing. Maar de kans die ik nu krijg om op echt korte termijn binnen de gemeentegrens te komen wonen, wil ik graag aangrijpen.”
De verhuizing naar Huis ter Heide in De Moer betreft ook een tijdelijke oplossing. De burgemeester wil nog steeds zo snel mogelijk verhuizen naar een eigen woning in de gemeente.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Heeft toch weer wat euro's gekost aan ambtelijke uren om die vrijstelling in gang te zetten. Jammer.

19 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Belachelijk, wat een blunder van deze burgemeester! Waarom niet gewoon tussen alle andere inwoners gaan wonen? Waarom van tevoren niet nagedacht over de woonlocatie in de pastorie? Waarom woont ze nu, eind juni, nog steeds niet in de gemeente? Waarom moet altijd alles wat deze burgemeester beslist, recht gepraat worden? Dit is het zoveelste verhaal wat nou niet echt 'handig' te noemen is... erg jammer.

24 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home