Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 07, 2007

Jordi van Veldhoven (27) winnaar Sprookjesquiz van de Efteling.


Vandaag, zaterdag 7-7-'07, is Jordi van Veldhoven (27) winnaar geworden van de Nationale Sprookjesquiz van de Efteling. De quiz met moeilijke sprookjesvragen was onderdeel van de Dag van het Sprookje van het attractiepark. De Hagenaar won een Efteling-abonnement voor het leven. Hij koos bij de laatse vraag (In welke eeuw is Charles Perrault begonnen met het verzamelen van sprookjes?) als enige voor antwoord A (17e eeuw) en werd zo winnaar. Jordi: "Ik stond daar in mn eentje en ik twijfelde heel even. Maar dat maakte snel plaats voor een fantastische opluchting." Het Meertens Instituut nam zitting in de jury.

Verder vierde de Efteling de Dag van het Sprookje met een gratis entree-actie, de opening van mini-waterattractie Sprookjes Waterpret, de premire van openluchtvoorstelling Sprookjesboom... Er was eens en een heus Sprookjespopconcert met de Sprookjesbosbewoners n een gastoptreden van Lange Frans en Baas B.

Labels: