Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juli 22, 2007

Richard Bottram van Stichting Marathon 365 in de stromende regen in Kaatsheuvel


Vanmiddag deed Richard Bottram (R) Kaatsheuvel aan. Jammer dat op het moment dat hij aankwam de regen met bakken uit de hemel kwam. Hij werd op het gemeentehuis ontvangen door wethouders Hans Waijers en Joop Bisselink en een handjevol publiek. Bottron kreeg uit handen van Werhouder Wayers een cheque ter waarde van 100 euro en de traditionele schoenlapper. Richard Bottram loopt gedurende 365 dagen zo veel mogelijke marathons (gemiddeld 42 km per dag) om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Zijn ‘loopparcours’ bestrijkt Europa. Start- en eindpunt liggen in Uden, waar hij op 29 juli a.s. zijn tocht zal beëindigen en hem een warm onthaal zal wachten.

Ontstaan van de actie
Twee jaar geleden verliest Richard zijn verloofde Elise aan deze verschrikkelijke ziekte, 4 dagen voor hun geplande bruiloft. Die dag wordt geen feestelijke dag, maar een dag van afscheid nemen. Voor Richard en familie en vrienden een moeilijk te verwerken verdriet.
Richard kiest ervoor met deze ervaring een positieve actie te ondernemen. Hij gaat marathons lopen om geld in te zamelen voor psychosociale hulp voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en voor onderzoek naar kinderkanker in samenwerking met het KWF.
Richard zelf ziet het vooral als een mogelijkheid om de mooie momenten die hij met Elise heeft gehad in herinnering te houden en om te zetten in een positieve actie.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Leuke foto, toen jij deze maakte was ik op zoek naar badhanddoeken in het gemeentehuis. Gelukkig ook nog gevonden. "blauwe"nog wel,; VVD kleurtje.

groetjes Jacky Smit

22 juli, 2007  

Een reactie posten

<< Home