Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 19, 2007

Auto's regelmatig uit de bocht op de Europalaan (2)

KAATSHEUVEL - De afgelopen vijf dagen zijn weer vier auto's 'uit de baan' geschoten. Twee daarvan maandag. Sinds ruim een jaar vliegen er regelmatig auto's uit de bocht op de Europalaan ter hoogte van de Heikant in Kaatsheuvel. Vanaf begin dit jaar vonden er al 25 ongelukken plaats. Het loopt nu echt uit de hand volgens de buurtbewoners.

"Zo is het een paar weken rustig en zo is het drie dagen achter elkaar raak. We hebben zelfs een keer vier ongelukken op een dag zien gebeuren", vertelt Bert Alink, die op de hoek naast de kruising woont. De ongelukken vinden vrijwel allemaal op dezelfde plek plaats. "Ze vliegen stuk voor stuk uit de bocht en schieten meteen het fietspad aan de rechterkant op. Levensgevaarlijk gewoon, vorig jaar zijn er vijf fietsers aangereden." Hij vindt dat de gemeente moet ingrijpen. "Het enige wat de gemeente doet is de verkeersborden opnieuw (ver)plaatsen als ze er weer eens uit gereden zijn. Wij willen niet wachten totdat het echt een keer fout gaat." De flauwe bochtjes waar de ongevallen plaatsvinden zien er op het eerste gezicht niet gevaarlijk uit. Waarom juist daar zoveel auto's de bocht uit vliegen, is dan ook de vraag. "Alleen mensen die in de buurt moeten zijn, passeren dit punt, maar die zijn hier bekend. Eftelinggasten zijn voor het naderen van de bochtjes al links het parkeerterrein opgereden", aldus Alink. Een half jaar geleden reageerde de gemeente op een brief van de buurtbewoners over de verkeerssituatie. De combinatie van het gladde wegdek bij nat weer en het overschrijden van de maximumsnelheid zou de vele ongelukken veroorzaken. Buurtbewoonster Karin Klerx is het daar maar gedeeltelijk mee eens. "Ik heb al verschillende ongelukken zien gebeuren, maar die auto's reden niet harder dan 50 kilometer. Het probleem is het asfalt dat bij slecht weer spekglad wordt.''Volgens een woordvoerster bekijkt de gemeente of ze waarschuwingsborden kan plaatsen.