Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 17, 2007

Kaatsheuvel : Jan de Rooijstraat toch dicht tot na bouwvakvakantie

Persbericht

Vanaf vrijdag 13 juli was de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel weer tijdelijk opengesteld voor alle verkeer. De tijdelijke oplossing voldeed echter niet aan de verwachtingen. Auto’s en vrachtwagens die niet voorzichtig genoeg over de puinverharding reden, zorgden voor zodanige overlast voor de omwonenden, dat de gemeente Loon op Zand onmiddellijk heeft besloten het stuk weer af te sluiten.

De Jan de Rooijstraat werd de afgelopen maanden opgebroken om een grootscheepse herinrichting uit te voeren. Om de straat veiliger te maken en een beter aanzicht te geven werd hard gewerkt aan onder andere het straatwerk (met gescheiden fietspaden) en de aanleg van een nieuwe bushalte. Door de weersomstandigheden van de laatste tijd was de bestrating nog net niet helemaal klaar. Om de straat tijdens de bouwvakvakantie weer open te kunnen stellen voor het verkeer, was voor een tijdelijke oplossing gekozen. Er was een zogenaamde ‘puinweg’ aangelegd, waar auto’s voorzichtig overheen kunnen rijden. Bij het stuk weg waren borden geplaatst die een maximumsnelheid van 30 km per uur aangeven.

Op de eerste ‘werkdag’ van de bouwvakvakantie bleek die tijdelijke oplossing niet te voldoen. Als auto’s en vrachtwagens niet voorzichtig over de weg rijden, spat het grind dat erop ligt op en ontstaan stofwolken. In de loop van de dag kreeg de gemeente hierover diverse meldingen binnen. Daarom is besloten om de weg met onmiddellijke ingang af te sluiten en de omleidingroute opnieuw in te stellen. De omwonenden zijn hiervan dezelfde dag nog per brief op de hoogte gesteld.
De afsluiting duurt in ieder geval tot na de bouwvakvakantie. Meteen na de vakantie worden de werkzaamheden hervat, zodat de straat definitief weer open kan.

Labels: