Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 17, 2007

Kaatsheuvel : Rechter dwingt college tot actie

KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand moet met spoed een onderzoek instellen naar de detailhandelsactiviteiten van autobedrijf De Kort aan de Julianastraat in Kaatsheuvel. Dat heeft de Bredase bestuursrechter bepaald.

Het onderzoek moet uitwijzen of De Kort een beroep kan doen op het overgangsrecht, of dat hij de detailhandelsactiviteiten direct moet staken. Als het college geen gehoor geeft aan deze opdracht, riskeert de gemeente Loon op Zand een boete van maximaal 10.000 euro. Het komt zelden voor dat de rechter dit dwangmiddel moet toepassen om een overheidsinstantie tot actie te dwingen. De gemeente Loon op Zand heeft dit te wijten aan haar eigen nalatigheid. De rechter droeg het gemeentebestuur al in 2004 op een onderzoek te verrichten naar de activiteiten van De Kort. Dat was het resultaat van de beroepsprocedure die buurtbewoner J. Martens had aangespannen tegen de gemeente Loon op Zand. De rechter verwees dat onderzoek naar de prullenbak, omdat de gemeente zich had laten leiden door cijfers die door De Kort zelf verstrekt waren.Martens tekende dit jaar opnieuw beroep aan tegen de weigering van de gemeente Loon op Zand om handhavend op te treden tegen De Kort, die zijn bedrijf de afgelopen jaren fors uitbreidde. Martens vindt dat de bedrijfsactiviteiten van De Kort niet passen in het bestemmingsplan.

Labels: