Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 20, 2007

'Op weg naar een ander Kaatsheuvel'

KAATSHEUVEL - Na de bouwvakvakantie wil Aannemingsbedrijf Verschure uit Raamsdonk in op dracht van Woningstichting Geertruidenberg (WSG), zo snel mogelijk starten met de bouw van drie winkels en acht huurappartementen op de hoek van Hoofdstraat en Peperstraat.

Om de nieuwbouw mogelijk te maken wordt het voormalige pand van Kantoorboekhandel Van Gils en De Vries Kleding gesloopt. Tijdens de bouw zal De Vries Kleding zich tijdelijk vestigen in een pand in de Peperstraat. Ondanks dat hij wat bezwaren verwacht van bewoners die tegenover de nieuwbouw wonen is wethouder Hans Waijers (CDA, bouwen) blij dat er eindelijk gebouwd kan gaan worden. "Ik heb met de vorige eigenaar lang gestoeid over een plan, maar omdat te massaal was is, dat afgeketst."Dit ontwerp van Woningstichting Geertruidenberg is qua uiterlijk weliswaar dominant, aldus Waijers, maar past door toch goed binnen de plannen van het Bruisend Dorpshart (de metamorfose van het centrum van het dorp) en het nieuwe winkelgebied. "We gaan mede hiermee op weg naar een ander Kaatsheuvel", aldus een enthousiaste CDA-wethouder.

Labels: