Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 31, 2007

Kaatsheuvel - Casade vreest rijksheffing

KAATSHEUVEL - Het plan om alle woningcorporaties in Nederland mee te laten betalen aan de verbetering van 40 aandachtswijken moet van tafel. Dat schrijven de colleges van Loon op Zand en Waalwijk in een brief aan de ministers Bos (financiƫn) en Vogelaar (wonen, wijken en integratie). Ze vinden het plan 'onverantwoordelijk en onaanvaardbaar'.

'Den Haag' wil dat de woningcorporaties jaarlijks 750 miljoen euro op tafel leggen om 40 aandachtswijken aan te kunnen pakken. Voor Casade Woondiensten, dat werkzaam is in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk, komt dat neer op een jaarlijkse bijdrage van 2,5 miljoen euro. Dat betekent dat Casade vele tientallen miljoenen niet kan investeren in de 'eigen' gemeenten.
"Die extra investering in die 40 aandachtswijken mag niet ten koste gaan van de overige 800 wijken in Nederland. Dat is onaanvaardbaar", zegt de Loonse wethouder Joop Bisselink.