Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 22, 2007

Kaatsheuvel : PartyCompany knapt molen De Eendragt op

KAATSHEUVEL - Twintig jaar na de laatste restauratie is molen De Eendragt aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel aan een nieuwe opknapbeurt toe. Vanaf 15 september vertrouwt eigenaar PartyCompany de molen toe aan restaurateurs. De stelling wordt volledig vervangen, waarna ook de wieken en het staartstuk aan bod komen.

The PartyCompany zal de verbouwing, die een jaar zal duren, grotendeels zelf betalen. De totale kosten worden geschat op 200.000 euro. De bouwdatum van de ronde, stenen stellingkorenmolen is niet exact bekend. Vanaf 1870 draait hij in elk geval. Tot 1952 maalde het molenaarsgeslacht Dekker met De Eendragt op windkracht. In 1968 kocht Dolf Versteegh de molen om er in antiek en curiosa te gaan handelen. De Eendragt en haar bijgebouwen werden 't Curiosahuys. Zoon Sven is inmiddels directeur van PartyCompany. Als feestlocatie heeft het complex faam verworven. Om de molen zijn acht feestzalen gebouwd. 't Curiosahuys is ook aangewezen als trouwlocatie.
De bedrijfsvoering heeft niet te lijden onder het restauratiewerk