Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, augustus 11, 2007

't Ganzenest in Kaatsheuvel spint garen bij slecht weer

Het Brabants Daglad editie Langstraat kwam vandaag met een verhaal over de effecten van het slechte weer.

't Ganzenest in Kaatsheuvel draait eveneens op volle toeren deze zomer. Nicole Derks ziet een omzetstijging van 70 procent in verhouding tot de zomervakantie van 2006. "Deze vakantieperiode draaiden we in één week dezelfde omzet als in de hele maand juli vorig jaar. Bij regen zijn gezinnen aan huis of camping gebonden. Een overdekte speeltuin is dan een mooie gelegenheid voor hen om iets te ondernemen buitenshuis, waarbij je niet afhankelijk bent van het weer."
Publiekstrekkers in de open lucht zoals De Efteling en Het Land van Ooit merken niet per se een negatieve tendens op in het aantal parkbezoekers gedurende de zomermaanden. Wel is er zoals elke zomer weer sprake van piek- en daldagen waarbij het weer een belangrijke factor vormt. Opmerkelijk is dat niet het feitelijke weer, maar de weersvoorspellingen doorslaggevend zijn om wel of niet een bezoek te brengen aan de attractieparken. Mascha van Till van Het Land van Ooit: "Het nadeel van deze zomer is dat het weer niet stabiel is. Als het aanhoudend heet is of juist regenachtig, geven mensen zich over aan de omstandigheden en komen ze toch wel. Nu wachten ze de bui letterlijk af."

Labels: