Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 23, 2007

Broers hebben plan voor landgoed in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In de gemeenten Loon op Zand zijn plannen voor het ontwikkelen van landgoederen. De gebroeders Cees en Jan Smulders uit Kaatsheuvel hebben grote plannen met het gebied het Loons Hoekje.

Op deze locatie -gelegen tussen Waalwijk en de Loonse en Drunense Duinen- zijn de broers aan het onderzoeken of het mogelijk is een landgoed te ontwikkelen van 26 hectare. Zij zijn al eigenaar van de grond.
De helft van dat gebied, (dat nu nog een agrarische bestemming heeft), zal dan natuurgebied worden. De rest kan opgevuld worden met onder andere vijf landhuizen. De twee huidige woonboerderijen van de broers, het paardenpension en het bedrijf met zorgkoeien, blijven in stand.
"Het initiatief staat nog in de kinderschoenen", benadrukt Cees Smulders. "Afgelopen najaar is het idee om een landgoed te ontwikkelen, ontstaan."
De reden voor het initiatief is dat de broers moeite hebben met het vinden van opvolging. Smulders: "Maar er zitten ook haken en ogen aan. Zo moet de bestemming van het gebied worden gewijzigd: van een agrarische naar een natuurbestemming. We moeten veel natuur aanleggen, zoals bomen en poelen. Dat kost geld."
Ook moet er een flinke procedure worden doorlopen. De plannen zijn al wel bekend bij de gemeente Loon op Zand. "Het is echt een zaak van de lange adem", concludeert Smulders. Hoeveel het initiatief gaat kosten, is overigens 'absoluut nog niet in te schatten'.