Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 30, 2007

Duitser breekt in op draadloos netwerk in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een 34-jarige Duitser is zondag rond 19.30 uur in Kaatsheuvel aangehouden wegens inbraak op een particulier computernetwerk.
Omwonenden van de Nieuwe Markt meldden de politie dat een man zich verdacht ophield in een witte bestelauto. Hij was de voorgaande dagen ook gesignaleerd. De politie stelde een onderzoek in, waarbij vast kwam te staan dat de man had ingebroken op een draadloos computernetwerk. Hij gebruikte daarvoor een laptop. Via de internetaansluiting van iemand anders was hij een pornofilm aan het downloaden.
De politie waarschuwt voor onbeveiligde computernetwerken. Digitale inbrekers proberen vanuit de auto in woonwijken de openstaande thuisnetwerken te kraken.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kan mij iemand het uit leggen hoe zoiets werkt?Hoe kunnen ze met hun laptop mijn pc bewerken?Het is een beangstigend iets..
gr Marianne

31 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Je moet er gewoon voor zorgen dat je draadloze netwerkverbinding een paswoord heeft, dan maak je het al een stuk moeilijker.

31 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home