Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 27, 2007

Wethouder Hans Waijers verrast door plannen Gemeentebelangen.


Kaatsheuvel – Wethouder Hans Waijers (CDA), die verantwoordelijk is voor het Bruisend Dorpshart zegt onaangenaam verrast en geschrokken te zijn van de plannen van Gemeentebelangen, om in het gerenoveerde gemeentehuis een theater te gaan bouwen. “Ik weet niet in hoeverre het serieus bedoeld is, maar de gemeenteraad, inclusief Gemeentebelangen heeft het bidbook vastgesteld”. In het bidbook zijn de kaders van het Bruisend Dorpshart aangegeven en in die gedachtengang is zelfs opgenomen dat activiteiten van het nieuw te bouwen carré en het gemeentehuis mogelijk uitgewisseld kunnen worden. Volgens de wethouder, die zegt open te staan voor nieuwe ideeën, zouden de plannen van Gemeentebelangen het Dorpshart minimaal met twee jaar vertragen en een behoorlijke kostenverhoging met zich meebrengen. “Ik weet ook niet of ze de consequenties van hun idee overzien hebben“, zo vraagt hij zich af. Mocht de gemeenteraad beslissen om de plannen van Gemeentebelangen door te laten gaan, dan weet de wethouder nog niet of hij zich zomaar daarin schikt. “Maar de gemeenteraad is de baas! En de raadszaal is nu soms al een theater”, zegt hij lachend.

Coalitiepartner Lijst Loon op Zand vindt het idee van Gemeentebelangen helemaal niet zo uniek. “In Velthoven hebben ze ook een theaterzaal aan het gemeentehuis gebouwd”, aldus fractievoorzitter Els Coolegem. Volgens haar is het niet zo gek dat je gaat onderzoeken hoe je meerdere zalen van het gerenoveerde gemeentehuis zo multifunctioneel mogelijk benut. “Het kan en mag niet zo zijn dat als je een carré bouwt, dat dan de ambtenaren gaan lunchen in een grote kantine in het gemeentehuis. Vandaar dat wij altijd voor kruisbestuiving hebben gepleit”. Van Coolegem kan zich niet indenken dat Gemeentebelangen alles op z’n kop wil gooien. “Zo zullen ze het niet bedoeld hebben. Temeer omdat Gemeentebelangen de Werft altijd buiten het Dorpshart heeft willen houden”. Volgens de fractievoorzitter is het idee ontstaan in alle euforie. En dat ze willen onderzoeken hoe de ruimtes zo multifunctioneel mogelijk ingericht kunnen worden, daar is niets mis mee. Het zijn tenslotte de duurste vierkanten meters van Kaatsheuvel”.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

dit wordt weer een klucht met 100 bedrijven.
voor er iets gedaan wordt zitten we allang in het jaar 2025 natuurlijk.
en in de raadzaal is het ook al een klucht , ze weten nu al niet meer wat er in de eerste plannen staat , is ook al zo lang geleden .

dus het bruisen doen we maar met een pak waspoeder hier in kaatsheuvel

27 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Ik had al steradent ingeslagen dan kan het bruisend hart bij mij in huis vast beginnen hahaha.

28 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

bij nader inzien ik heb ook nog vitaminebruistabletten in huis,met een kleurtje,dat bruist wat feestelijker.

28 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Waijers, zegt dat "de gemeenteraad is de baas" nou raad weet nog niet eens alles wat het college bespreekt en heeft besloten.
Dat Waijers maar weer terug naar school gaat. "Schoenmaker blijf bij je leest"

een ambtenaar

29 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home