Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 27, 2007

Geen helihaven bij Loonse duinen

Het gemeentebestuur in Loon op Zand moest een paar keer knipperen met zijn ogen, toen het verzoek van Tilburger Jacques de Leeuw binnenkwam. De eigenaar van uitgeefconcern Audax wil een helikopterhaven op zijn terrein aan de Berkenlaan in Loon op Zand aanleggen. Bij dringende omstandigheden wil hij namelijk met de helikopter kunnen landen bij zijn woning. In de kapitale Villa le Blaireau ('de das') aan de Berkenlaan zit De Leeuw met zijn goede-doelenbedrijf dat zich voornamelijk richt op culturele activiteiten in Midden-Brabant. Jacques de Leeuw bouwde tussen 1990 en 2001 aan dit pand in Hollywood-stijl.
De zakenman en weldoener, die in Belgiƫ woont, krijgt geen medewerking van de gemeente. "Een helikopterhaven is in strijd met het bestemmingsplan", licht een woordvoerster van de gemeente toe. Maar er spreekt meer tegen het plan. "In de directe omgeving staan woningen. Ook ligt het stiltebied van de Loonse en Drunense Duinen in de buurt", aldus de woordvoerster.
De Leeuw, die vijf jaar geleden de leiding over zijn mediabedrijf uit handen gaf, kan begrip opbrengen voor het antwoord van de gemeente Loon op Zand. Ook al vindt hij het heel erg jammer dat de gewenste helikopterlandplaats er niet mag komen, zo laat hij via zijn woordvoerster weten.