Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 09, 2007

Spelen met eigenaardigheden’ in Kaatsheuvel

Van 13 tot en met 20 oktober vindt de vijfde editie plaats van het Kwartiermakersfestival Midden-Brabant. Onder het motto ‘Spelen met eigenaardigheden’ is er in verschillende plaatsen, waaronder Kaatsheuvel, een gevarieerd programma. Doel van het festival is meer goodwill kweken voor groepen als psychiatrische cliënten en daklozen. De gemeente Loon op Zand steunt deze activiteit van Zorgbelang Noord Brabant regio Midden-Brabant. Het is één van de prestatievelden van de Wmo, die regionaal worden ingevuld.

Kleurig mozaïek in Kaatsheuvel
Kaatsheuvel doet voor het eerst mee aan het Kwartiermakersfestival, en wel met een kunstwerk en twee workshops. Op creatieve wijze kunnen mensen meewerken aan iets blijvends. Op zaterdag 13 oktober mogen belangstellenden van 10.00 tot 17.00 uur, drie betonnen poefs beleggen met mozaïek. Dit gebeurt onder leiding van kunstenares Hannie Dijken bij De Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Wethouder Ligtenberg zal ter plaatse zijn ‘steentje bijdragen’. De achtergrond van de deelnemers is net zo gevarieerd als het kunstwerk zelf: cliënten van RIBW Midden-Brabant en GGZ Midden-Brabant, buurtbewoners en toevallige passanten. Op vrijdag 19 oktober worden deze mozaïekpoefs om 19.00 uur officieel onthuld, door wethouder Joop Bisselink.

Workshops en discoavond in samenwerking met Crossroads
Speciaal voor jongeren worden er twee workshops gehouden. Op maandag 15 oktober is er een workshop graffiti maken in de ‘oude’ brandweerkazerne aan de Markt in Kaatsheuvel. Een workshop breakdance wordt op woensdag 17 oktober georganiseerd bij jongerencentrum Crossroads (Dreefseweg 80, Kaatsheuvel). Het programma in Kaatsheuvel wordt op vrijdagavond 19 oktober afgesloten met een discoavond (van 20.00 tot 1.00 uur) bij Crossroads. Er worden daarbij twee presentaties gehouden door de deelnemers aan de workshops. Tevens vindt er deze avond een wervelende ‘surprise act’ plaats. Actuele informatie over het Kwartiermakersfestival 2007 treft u op www.kwartiermakersfestival-mb.nl

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Leuk om dit op het allerlaatste moment zowat te lezen hier. Wat een activiteiten. Ik wist niet eens dat dat kwartiermakers festival nu as weekend is ofdat wij als gemeente daaraan mee doen.
COMMUNICATIE vanuit organisatie Crossroads, en gemeente waar blijft deze ????
Op welke bestemming eindigen de 3 poefs??

groet Jacky Smit raadslid gemeente Loon op Zand.

09 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

jacky zit jij in de gemeenteraad ??

ligt het dan niet voor de zoveelste keer aan het interne bij het gemeentehuis .

normaal is het als daar over gecomuniceerd wordt toch .

of ben ik te ouderwets .

09 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Het komt in het Weekjournaal

09 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

@ 1e anoniem

Precies dat vind ik ook waarom niet als actieve informatieplicht vorige maand in de commissievergadering van WZS gemeld. Nee dus want dan scoort de juiste persoon niet blijkbaar.
Maar ik kan iedereen die dit leest wel melden dat ik op persoonlijke titel als lid van de kunstcommissie ( en ik ben nog geen lid van die commissie namens de raad) ben benaderd zo ongeveer een half jaar geleden door iemand van de gemeente, over dit "kunstige gebeuren" dat er iets gaande was. Wanneer ???????. Over waar het te plaatsen o.a. Ik heb toen gezegd plaats het maar bij Triangel in de tuin daar waar het ook gemaakt is.Want ik zou echt niet weten waar anders. Met andere woorden de commissieleden en raadsleden hebben nog niets gehoord dat de gemeente Loon op Zand op welk tijdstip data etc meedoet met dit kwartiermakersfestival.
Het is dus weer goed dat er web-logs zijn zoals dit en dat van mij om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

09 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home