Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 09, 2007

"Begrotingsbehandeling Loon op Zand

Omdat het college de reserves heeft aangesproken was een extra verhoging van de OZB tijdens de begrotingsbehandeling van gisteravond eens geen onderwerp van gesprek. Toch hadden de raadsfracties nog heel wat te wensen.

Hieronder een uittreksel.

Bouwen
De grootste fractie, Gemeentebelangen, vindt dat er te weinig betaalbare starterswoningen gebouwd worden. Ook moeten er meer kavels uitgegeven worden waarop in eigen beheer gebouwd kan worden. LLOZ ging nog verder. De fractie wil dat Casade meer bestaande huurwoningen gaat verkopen aan starters. De coalitiepartijen vinden tevens dat er haast gemaakt moet worden met uitgifte van kavels op Kets West II.

Toerisme
Daarnaast vindt de coalitie dat het college er alles aan moet doen om Loon op Zand als toeristische gemeente op de kaart te zetten. “De recreatie van het Groene Hart van Brabant moet uitgebuit kunnen worden”, aldus Els Coolegem(LLOZ). Het CDA maakt zich volgens Herman van Gulik zorgen over de terugloop van het aantal overnachtingen door toeristen. Groen Links kwam met het voorstel om het toerisme echt op de kaart te zetten. "Branding" is de Engelse term daarvoor.

Dorpshart
Gemeentebelangen blijft bij het standpunt dat binnen het Bruisend Dorpshart, naast het geplande carré, het te renoveren gemeentehuis dienst moet doen als gemeenschapshuis. LLOZ vroeg om reëel te blijven : “Laat geen luchtballonnen op en laat je ogen niet groter zijn dan de handen die het uit moeten voeren”. Het CDA was het eens met die stelling: “De ambities moeten worden aangepast aan de mogelijkheden die de organisatie aan kan. Er mogen geen valse verwachtingen gewekt worden bij de burgers”, aldus van Gulik. D

Streekomroep
Nagenoeg alle partijen bleken in hun eerste termijn tegen subsidiering van de streekomroep RTV. De raad wil eerst uitdiscussiëren of ze op dit moment wel een omroep wil en wat ze daar voor over heeft.

VVD
Volgens de VVD is het vertrouwen in de politiek bij de inwoners tot een dieptepunt gedaald. Ook heeft de VVD twijfels of de opleveringsdatum van het Bruisend Dorshart gehaald wordt. “De brandweerkazerne staat er steeds triester bij”. Ook vindt de partij dat het aanhoudende vandalisme, de vervuiling en het dealen op straat harder aangepakt moet worden.

PvdA
De PvdA vindt dat er prachtige bouwplannenplannen klaarliggen maar wil eerst een onderzoek naar de behoefte. Tevens drong de partij erop aan voorzichtig om te gaan met waardevol bevonden objecten zoals de St. Jozefkerk, de Kasteelweide en het klooster aan de Erasstraat. Op de ranglijst van gemeentelijke lokale lasten blijkt volgens de PvdA Loon op Zand steeds duurder te worden en wil hoerover uitleg van het college.

Burgerbelang Zet in op Bruisende wijken.
----------------------------------