Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 04, 2007

Berkdijk – Helvoirt spektakelstuk

WIE IS DEZE MAN????
Kaatsheuvel – Wie afgelopen zondag bij Berkdijk was, kreeg echt waar voor zijn geld. De wedstrijd scoorde qua amusementswaarde een dikke negen. Dat was zeker te danken aan scheidsrechter van Eewijk uit Geldermansen die een voortreffelijke wedstrijd floot. De scheids wuifde de complimentjes weg: “Het was er de wedstrijd ook niet na om veel te fluiten”. Na 90 minuten stond er 4-3 op het scorebord, maar het had net zo goed 10-9 kunnen zijn.

Wegens schorsingen en blessures moest trainer Esset weer een beroep op zijn routiniers: “De as van Berkdijk is bij elkaar 119 jaar grapte Henri Oome voor de wedstrijd, daarmee doelend op Patrick van Wanrooy, Ruud Verduijn en henzelf. Vanaf de aftrap bleek al dat Berkdijk geen genoegen nam met een gelijkspel. In de 3e minuut zag de als diepe spits geposteerde Richard Netten zijn schot net over gaan. In de 9e minuut slalomde de voortreffelijk spelende Mali Kondakci door de Helvoirste verdediging en bediende Dennis Weijters die de 1-0 aantekende. Al in de 9e minuut stond de 2-0 op het bord. Richard Netten haalde van zo’n 20 meter snoeihard uit en liet doelman van Zon kansloos. Toch had Helvoirt een veldoverwicht en was technisch beter. De ploeg combineerde er vrolijk op los voerde het kaatsen tot in de perfectie uit. De gasten, die doeman Christ Netten tot uitstekende reddingen dwong beschikken echter niet over een koele afmaker. Toch wist Harm van Hal met een droog schot in de 38e minuut 2-1 te maken. Berkdijk toonde veerkracht. Met een prachtige krulbal verschalkte Mali doelman van Zon en bepaalde de ruststand op 3-1. Na de thee leek het of Helvoirt zich al bij een nederlaag had neergelegd. Berkdijk liet zich rond terugzakken. In de 68e minuut vertrok Richard Netten van eigen helft met de bal aan de voet en ging alleen op doelman van Zon af. Hij verschalkte de doelman (tot ergernis van de trainer van Helvoirt) op een voortreffelijke manier: 4-2. Vijf minuten later was het Stein van Poppel die tegen scoorde, en Joost van der Steen liet in de 79e minuut de 4-3 aantekenen. “We trainer erop om ons niet te ver terug te laten zakken en toch blijven we rond de zestien staan”, gaf Essert als reden voor de tegendoelpunten. Het werd de laatste tien minuten nog billenknijpen voor de supporters van Berkdijk. Voor de neutrale toeschouwer was het een lust voor het oog. Er zat van alles in. Kansen over en weer, prima reddingen van de doelmannen en met vlagen oogstrelend spel. Na 90 minuten hard werken ging de overwinning uiteindelijk naar de Kaatsheuvelnaren die meteen vier plaatsen stegen op de ranglijst. “Nu volgende week thuis nog winnen en dan staan we derde”, reageerde een toeschouwer enthousiast. Maar dat moet eerst nog gebeuren.