Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 06, 2007

Brandende kaarsen oorzaak brand Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een opeenhoping van kaarsen vanwege Allerzielen of een omgevallen kaars is vermoedelijk de oorzaak van de brand in de kapel op het kerkhof van de Heilige Martelaren van Gorkumkerk in de Erasstraat in Kaatsheuvel. Dit heeft een politiewoordvoerder gisteren laten weten.

Bij de korte hevige brand van zaterdagavond is het beeld van Maria en Jezus zwaar beschadigd. Volgens buurtbewoner Nel van den Berg had de schade veel groter kunnen zijn, als haar man haar niet moest ophalen en vlammen uit de kapel zag slaan. "Hij heeft een deken gepakt en voordat de brandweer kwam zelf de brand geblust. Voor het zelfde geld gaat de hele kapel eraan", reageert Van den Berg aangeslagen.
In de kapel staan urnen van overledenen en liggen vroegere pastoors begraven.
Maandagochtend hebben drie leden van het kerkbestuur ter plekke overleg gehad met kunstenaar Rein Mieris. Volgens hem is de onderplaat verbrand en zijn de knieƫn van Jezus zwaar beschadigd. Het beeld hoeft niet verplaatst te worden. Het kan ter plekke gerestaureerd worden. Over het schadebedrag kon voorzitter Christ van Wezel gisteren nog niets zeggen.