Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 11, 2007

Loons college adviseert positief over RTV

Kaatsheuvel – Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand gaat het Commissariaat voor de Media positief adviseren over de zendmachtiging van RTV – Midden Brabant. Volgens het college heeft de omroep, die ook in Waalwijk uitzend voldoende draagvlak heeft in de gemeente Loon op Zand. Tevens vindt het college dat in het Programmaraad, het controlerend orgaan van de omroep voldoende geledingen van de bevolking zijn vertegenwoordigd. Vorige week ontvingen alle gemeenteraadsleden een verzoek van LTV-3 waarin voorzitter Hoep de raad om uitstel van behandeling van de zendtijdaanvraag van RTV–Midden Brabant. Volgens burgemeester Ria van Hoek is er echter maar één verzoek voor een zendmachtiging binnengekomen. “Voor 11 februari moet het advies bij het Commissariaat binnen zijn. Dat houdt de zendtijdaanvraag van RTV - Midden Brabant in januari op de agenda moet staan”.

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En dat terwijl er in de raad nog een discussie komt mbt de nut en noodzaak van een lokale omroep.

11 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Wil je het niet snappen Jacky of ben je nu gewoon dom.

12 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

ha ha ik snap het verdraaid goed.
het is de arrogantie ten top.

Succes er verder mee. We zullen nog veel beleven.

12 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Het ontgaat mij ook even waarom er een discussie gevoerd moet worden over een lokale omroep. Krijgen de burgers plotseling ook inspraak over het nut van een gemeenteraad of het functioneren van raadsleden?

12 december, 2007  
Blogger Kaatsheuvel said...

Het college brengt een advies uit aan de gemeenteraad. Die bepaald uiteindelijk of een omroep gesubsidieerd wordt

12 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Kijk Jacky, Jan snapt het.

13 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Mensen, probeer nou niet dat Jacky-figuur iets bij te brengen. Ze bemoeit zich met alles, maar snapt het echt niet. Laat haar maar....

13 december, 2007  
Blogger Jacky Smit said...

wel of geen subsidie aan een lokale omroep geven is de discussie op dit moment en mocht de gemeenteraad in meerderheid uiteindelijk beslissen na uitvoerige beraadslaging dat er geen subsidie wordt verleend aan de lokale omroep,dan... stopt RTV midden brabant haar uitzendbestaan in Loon op Zand want zij hebben aangeven dan niet uit te kunnen zenden.
Dus: Het college kan besluiten wat ze wil en adviseren wat ze wil maar als uiteindelijk de gemeenteraad besluit dat er geen subsidie wordt verleend aan een lokale omroep dan heeft in ieder geval RTV Midden Brabant al aangegeven dat ze dan niet kunnen voortbestaan.
Op dit moment is totaal onduidelijk voor de gemeenteraad welke producten er geleverd worden in ruil voor subsidie.

16 december, 2007  

Een reactie posten

<< Home