Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 18, 2008

'Horecazaak past niet in het kernwinkelgebied Kaatsheuvel'

KAATSHEUVEL; - VVD-fractievoorzitter Jacky Smit overweegt om tijdens de komende raadsvergadering vragen te stellen over de weigering van B. en W. om horeca toe te staan in het pand van de voormalige verlichtingszaak Markus aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. "Het is juist een prachtige locatie voor een horecazaak.

Zo'n vestiging trekt weer meer mensen naar het centrum. Toeristen die overdag komen winkelen, moeten we verleiden om 's avonds terug te keren naar ons dorp", vindt Smit.

B. en W. oordeelden deze week dat een horecazaak niet past in een kernwinkelgebied. "We willen straks horeca in het bruisend dorpshart hebben. In een kernwinkelgebied is wel plaats voor ondersteunende horeca waar winkelend publiek iets kan gebruiken, maar niet voor iets grootschaligs zoals een café-restaurant of brasserie", zegt wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen).

De erfgename van het 'Markus'- pand wil dit verhuren. Omdat er nogal belangstelling voor is vanuit de horecahoek werd de medewerking van de gemeente gevraagd. Voor een horecazaak is een bestemmingsplanwijziging nodig.

Smit vindt het vreemd dat in het bruisend dorpshart, een gebied waar ook woningbouw moet komen, wel horeca gewenst is. "En in een winkelgebied niet. Bovendien zijn er al horecazaken zoals restaurant De Lakei en De Verandering. Als het pand nu leeg blijft staan gaat het verpieteren, wat weer het aanzicht van de straat vermindert", stelt Smit

Brabants Dagblad: door Tineke Louwerse

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

kijk en dit is dus wat de mensen nou altijd bedoelen die hier klagen,over meer horeca in het centrum.
Wij weten al dat straks tussen de woningbouw zoals mevr smit zegt geen horeca zal verrrijzen.
Dat is gewoon onmogelijk maar de gemeente wil de bewoners de worst voor houden dat dat wel zo is.
Waarom geen leuk cafe erin?Het past precies in het beeld met de lakei de snooker en ons cafe en chalet fontaine allemaal in de kern van het dorp.
Zucht ik hou er maar over op.

18 januari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

gewoon horeca er in !!!!!!
wordt tijd dat er iets gebeurt in ons saaie dorp

18 januari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Nee, we moeten wachten op het bruisend dorpshart. Het oogappeltje van Hans Waijers. Voor hem is het een prestige project.En als die over een paar jaar weg is zitten wij met de ellende in ons niet bruisend dorpshart te kijken. De markt bij het centrum bijtrekken zoals op de tekening staat. Nou het lijkt er eerder op dat de markt nog meer word afgesloten van het cebtrum. En waneer moet dat dorpshart klaar zijn. Over 15 jaar. Zitten wij dus nog 15 jaar met heel weinig horeca. Dus gemeenteraad zet daar gewoon een horeca vergunning op.
En hou alsjeblieft op met dat bruisend dorphart en laat de bewoners daar maar eens over meebeslissen van wat er moet komen.

Het is net of de gemeenteraad op alles tegen is wat leuk voor de bewoners van Kaatsheuvel. Want straks is er ook geen beachvolley meer op de markt want daar is dan geen plaats meer voor als dat stomme plan helemaal klaar is.

20 januari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

mischien moeten we op deze
site een forum beginnen
dan weet de gemeente raad
wat er leeft in deze gemeente
dat pand leent zich echt voor horeca !!!!!!

20 januari, 2008  

Een reactie posten

<< Home