Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 16, 2008

Loonse raad wil mening burgers horen

KAATSHEUVEL - De gemeenteraad van Loon op Zand wil rechtstreeks van de burgers horen wat ze vinden van de collegevoorstellen over het accommodatiebeleid.
De raad houdt een eigen hoorzitting omdat ze het belangrijk vindt om de mening van betrokken partijen uit de eerste hand te horen.

De hoorzitting is, volgens griffier Cobie Miedema, een experiment. Tot nu toe komt het initiatief voor hoorzittingen en inspraakbijeenkomsten van het college. De raad is echter op zoek naar meer mogelijkheden om rechtstreeks met de burgers in contact te treden. "Met als ultieme doel de kloof tussen politiek en burgers te dichten", aldus Miedema. Een ander middel om dat te bereiken is het burgerinitiatief. Daarbij kunnen inwoners onder bepaalde voorwaarden een voorstel rechtstreeks op de agenda van de raadsvergadering laten opnemen. Er wordt volgens Miedema aangewerkt om dit ook in Loon op Zand mogelijk te maken.

De hoorzitting over het accommodatiebeleid vindt 28 januari plaats. De raadsleden zullen eigenaren en gebruikers van sociaal-culturele- en binnensportaccommodaties om beurten vragen naar hun mening. "Anderen kunnen komen luisteren maar mogen niet meepraten", aldus Miedema. Tineke Louwerse Brabants Dagbelad